Grecia va impune carantina de 10 zile pentru toti cei ce vor calatori din strainatate

0 1.140

Grecia a adoptat noi măsuri restrictive la intrarea in țară pentru toți cei ce vor călători din străinătate în perioada 18 decembrie 2020 – 7 ianuarie 2021.Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al guvernului grec, a anunțat luni că autoritățile a decis să extindă măsurile actuale până în prima săptămână din ianuarie 2021 pentru a combate răspândirea coronavirusului (Covid-19).

În ceea ce privește călătoriile internaționale, Petsas a spus că toți cei care intră în Grecia din străinătate, între vineri, 18 decembrie și joi, 7 ianuarie 2021, vor fi obligați:

  • Să completeze formularul de localizare al pasagerilor (PLF) cu cel târziu 24 de ore înainte de călătoria în Grecia.
  • Să prezinte rezultatul negativ al testului Covid-19 (PCR) efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea în Grecia;
  • Să facă un test rapid de Covid-19 la punctele de frontieră elene;
  • Să stea în izolare preventivă pentru 10 zile.

Totodată, vă reamintim că autoritățile vor interzice intrarea în țară tuturor celor depistați pozitiv pentru Covid-19 la frontierele terestre ale Greciei. Toți cei depistați pozitiv, la punctele de frontieră maritime și aeriene, vor intra în carantină în Grecia.

Pe plan intern, vor fi interzise călătoriile între regiunile administrative ale Greciei (prefecturi) până pe 7 ianuarie 2021. Sunt interzise deplasările neesențiale în afara locuinței în intervalul orar 21:00 – 05:00. Iar cei ce vor să iasă, vor da un SMS la numărul 13033 și vor menționa motivul.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena a menționat că, la o lună după ce Grecia a intrat în al doilea lockdown la nivel național, presiunea asupra sistemului de sănătate rămâne ridicată, în ciuda numărului mai mic de cazuri Covid-19 înregistrat în ultimele zile. Îmbunătățirea datelor epidemiologice se face mai lent față de estimări.

Sursa: news.gtp.gr via imperatortravel.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.