Primul Boeing 737 MAX 8 pe linia de asamblare

Primul Boeing 737 MAX 8 pe linia de asamblare

0 290

Industria aviaţiei evoluează, creşte şi se dezvoltă. Au trecut doar 100 de ani de la primul zbor comercial, iar totul creşte într-un ritm alert. Producătorii de avioane trebuie să ţină pasul cu solicitările din piaţă, să ţină cont de pretenţiile pasagerilor, dar şi de nevoile companiilor aeriene.

Ca în orice industrie, şi în aviaţie se caută eficientizarea costurilor şi se urmăreşte creşterea profitului. Operatorii aerieni au nevoie de avioane mai performante, dar cu un consum mai mic de carburant, care să nu necesite investiţii mari pentru întreţinere şi operare.

Boeing şi Airbus, pilonii principali din industria constructoare de aeronave, fac eforturi uriaşe pentru a veni pe piaţă cu noi modele mai performante, pentru a eficientiza producţia, totul într-un cadru cât mai ecologic.

Zilele acestea, Boeing a început asamblarea primei aeronave de tipul Boeing 737 MAX 8. Programul Boeing 737 MAX este urmaşul actualului Boeing 737 Next Generation. Aşa cum este firesc şi normal, noua generaţie de aeronave Boeing vine cu o serie de avantaje.

Boeing 737 MAX 8
Boeing 737 MAX 8

Cea mai importantă facilitate ţine de reducerea consumului de carburant cu până la 14% faţă de avioanele 737 Next Generation, o facilitate îndrăgită de peste 50 de clienţi. Dovada stă în cele peste 2800 de avioane Boeing 737 MAX comandate. Această reducere a consumului de carburant este posibilă, conform Boeing, datorită noilor motoare mai performante şi prin îmbunătăţirea sistemelor aerodinamice. Iar cea mai vizibilă modificare ţine de vârurile aripilor şi noile winglet-uri.

Boeing 737 MAX 8
Boeing 737 MAX 8

Noi ca pasageri poate nu vom simţi foarte mult noile cabine. O să căutăm să ne bucurăm de zboruri, de confort, dar cu siguranţă vom simţi avantajele noilor aeronave în preţul biletelor de avion.

Primul Boeing 737 MAX 8 este construit pe linia de la Renton, Washington. Boeing spune că asamblarea finală va fi realizată până la finalul lui 2015. 2016 va începe cu primul zbor, iar în 2017 va fi prima livrare. Southwest Airlines abia aşteaptă, fiind clientul de lansare pentru primul avion din generaţia 737 MAX.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.