fbpx 100 de ani de zboruri comerciale si evolutii

(Video) 100 de ani de aviaţie comercială şi evoluţii

În urmă cu 101 ani, mai exact pe 1 ianuarie 1914, un avion s-a ridicat de la sol pentru a opera primul zbor comercial. Acesta a fost operat pe ruta St. Petersburg-Tampa Airboat Line, Florida.

4 392
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Distanţa de 34 de kilometri a fost parcursă în 23 de minute, iar la manşa hidroavionului Benoist s-a aflat pilotul Tony Jannus. Primul pasager din istoria aviaţiei civile a fost Abram C. Pheil, fost primar în St. Petersburg, iar tariful plătit pentru acest privilegiu a fost de 400 de dolari, o sumă frumuşică pentru acele vremuri.

100 de ani de aviaţie

Aşa a început istoria aviaţiei comerciale. Au trecut 100 de ani de aviație, dar nu doar de zboruri comerciale, ci şi de evoluţii tehnologice. Totul a început cu un hidroavion Benoist şi s-a ajuns la aeronave cu 2 etaje şi 4 motoare şi chiar rachete spaţiale. Ce va urma?

În 1914, un zbor lega două destinaţii. După 100 de ani, peste 40 000 de oraşe sunt legate prin zboruri comerciale. Peste 8.5 milioane de pasageri aleg zilnic să zboare cu avionul.

Un secol de aviaţie a transformat lumea în moduri inimaginabile. A legat oameni, culturi, pieţe economice, a contribuit la dezvoltarea omenirii, a încurajat evoluţia, a unit tări şi continente. “Aviația este o forţă a binelui“, Tony Tyler, directorul general IATA.

4 Comentarii
  1. […] trecut 175 de ani de la introducerea motorului cu aburi şi doar 100 de ani de la primul zbor comercial. Şi cu toate acestea, urcarea într-un avion pentru a călătorii mii de kilometri în doar […]

  2. […] la primul zbor comercial operat în 1914 şi până la 32 de milioane de zboruri pe an înregistrate în prezent, aviaţia a devenit parte […]

  3. […] aviaţiei evoluează, creşte şi se dezvoltă. Au trecut doar 100 de ani de la primul zbor comercial, iar totul creşte într-un ritm alert. Producătorii de avioane trebuie să ţină pasul cu […]

  4. […] avionul este cel mai sigur mijloc de transport şi nu mai este o fiţă, ci o necesitate. Au trecut 100 de ani de la primul zbor comercial, iar aviaţia a ajuns la mii de zboruri zilnice, peste 40 000 de oraşe conectate prin zboruri şi […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.