blank

(Video) 100 de ani de aviaţie comercială şi evoluţii

În urmă cu 101 ani, mai exact pe 1 ianuarie 1914, un avion s-a ridicat de la sol pentru a opera primul zbor comercial. Acesta a fost operat pe ruta St. Petersburg-Tampa Airboat Line, Florida.

4 959

Distanţa de 34 de kilometri a fost parcursă în 23 de minute, iar la manşa hidroavionului Benoist s-a aflat pilotul Tony Jannus. Primul pasager din istoria aviaţiei civile a fost Abram C. Pheil, fost primar în St. Petersburg, iar tariful plătit pentru acest privilegiu a fost de 400 de dolari, o sumă frumuşică pentru acele vremuri.

100 de ani de aviaţie

Aşa a început istoria aviaţiei comerciale. Au trecut 100 de ani de aviație, dar nu doar de zboruri comerciale, ci şi de evoluţii tehnologice. Totul a început cu un hidroavion Benoist şi s-a ajuns la aeronave cu 2 etaje şi 4 motoare şi chiar rachete spaţiale. Ce va urma?

În 1914, un zbor lega două destinaţii. După 100 de ani, peste 40 000 de oraşe sunt legate prin zboruri comerciale. Peste 8.5 milioane de pasageri aleg zilnic să zboare cu avionul.

Un secol de aviaţie a transformat lumea în moduri inimaginabile. A legat oameni, culturi, pieţe economice, a contribuit la dezvoltarea omenirii, a încurajat evoluţia, a unit tări şi continente. “Aviația este o forţă a binelui“, Tony Tyler, directorul general IATA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.