blankblank

Primul Boeing 737-800 TAROM a aterizat la București

Sărbătoare mare la TAROM! După o perioadă îndelungată fără achiziții notabile, TAROM recepționează un avion nou!

3 2.871

Update: Hai sa completăm articolul cu un feedback personal. Pentru TAROM, aeronava 737-800 nu reprezintă o necunoscută. În urma cu ceva ani, TAROM a mai avut 3 astfel de avioane din familia 737-800, dar dintr-o generație mai veche.

Boeing-737-800-TAROM-Bucuresti

Recepția de astăzi a fost moment de bucurie pentru TAROM, pentru angajații companiei, pentru cei pasionați de avioane, pentru angajații aeroportului, însă prea multă ”gălăgie” pentru acest avion. Este de apreciat faptul că aeronava este nouă, abia ieșită de pe poarta fabricii Boeing.

Interiorul este plăcut cu Boeing Sky Interior, cu mai mult confort pentru pasageri. Pot spune că este suficient spațiu la picioare chiar și în această configurație cu 189 de locuri. E plăcut să vezi totul nou într-un avion, cu mirosul specific. Sper ca pasagerii să aprecieze noile facilități oferite la bord de noua aeronavă și să păstreze aceste bunuri.

Cât despre clasa politică, nu avea ce să caute în această ecuație. Este adevărat că TAROM este o companie de stat, dar recepția unei aeronave ar trebui să reprezinte o normalitate, nu un moment de fală și laudă pentru anumiți politicieni. Cu siguranță vom vedea cum PSD-ul se va lăuda cu această aeronavă în viitoarele campanii electorale. Dar nu vrem să comentăm mai multe!

––––––––––––––––––––––––––

Astăzi, 24 mai 2017, TAROM a recepționat primul Boeing 737-800 Next Generation. Acesta a fost preluat în leasing operațional (dry-lease) pe o durată de 10 ani. Cu alte cuvinte, nu este cumpărat, dar în ziua de azi nici nu trebuie să cumpere avioane cu banul jos. Dar suntem curioși despre clauzele contractuale și chiria stabilită pe lună.

Intampinarea aeronavei Boeing 737-800 TAROM

Posted by Airlines Travel on Wednesday, May 24, 2017

Boeing 737-800 TAROM, la București

Aeronava a pus roțile pe pista Aeroportului Henri Coandă, București, la ora 11:17 minute. Înainte de touchdown, Boeing 737-800 (YR-BGJ) ”Sarmizegetusa” a executat un low-pass alături de 2 aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române.

Sosirea aeronavei Boeing 737-800 TAROM

Posted by Airlines Travel on Wednesday, May 24, 2017

Aeronava este nouă, abia ieșită pe poarta fabricii. Respectă toate reglementările europene (EASA Compliant) în materie de operare comercială.

Vizitarea aeronavei Boeing 737-800 TAROM

Posted by Sorin Rusi on Wednesday, May 24, 2017

Momentan, configurația aeronavei este într-o clasă Economy cu 189 de locuri. Însă această configurație va putea fi modificată în funcție de strategia comercială a companiei. Boeing 737-800 Next Generation vine echipat cu Boeing Sky Interior: sistem de iluminare cu leduri, compartimente mai mari pentru bagaje, scaune ergonomice de tip ”Slim seats” și hublouri optimizate ca formă și mărime.

Boeing-737-800-TAROM

De la marele eveniment nu au lipsit și aleșii neamului: Liviu Dragnea, președinte PSD; Sorin Grindeanu, Prim-ministru al României; Alexandru-Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor. Nu intrăm în detalii politice sau economice. Nu l-am văzut pe domnul Klaus Iohannis!

Liviu-Dragnea-Sorin-Grindeanu-Razvan-Cuc

Noi considerăm că achiziția celor 2 aeronave noi Boeing 737-800 NG era necesară pentru a menține rețeaua de destinații din portofoliul TAROM. Plus numeroasele zboruri charter, bani siguri pentru companie. Însă de aici și până la declarații populiste cu achiziția de zeci de aeronave, inclusiv avioane pentru zboruri lung-curier, este cale lungă și nu ușoară.

Le dorim zboruri ușoare și frumoase! Sperăm să zburăm curând la bordul noului 737-800 NG TAROM.

3 Comentarii
 1. Ciprian B says

  Pai daca nu intri in detalii politice sau economice de ce arunci sageata catre Iohanis ?? Si 2 poate ca tocmai asta ar trebui sa faceti voi cei cu bloguri , sa cereti informatii sa cereti cifre nu sa preluati cuvant cu cuvant comunicatele oficiale.Si revin cu o sugestie , daca ai fost acolo la eveniment era poate interesant sa aflam impresia personala , simturi , ce iti place ce nu iti place etc etc.

  1. Sorin Rusi says

   Nu comentam politicul. Site-ul AirlinesTravel a prezentat articolul obiectiv. Daca e sa imi exprim parerea mea personala, prea multa galagie pentru un avion de acest tip.

   Este o bucurie pentru TAROM, pentru cei pasionati, dar deja partea politica a acaparat totul si a dus receptia spre ridicol.

   Ce mi-a placut sau nu? Orice Boeing 737-800 NG este placut. Este nou, este confortabil, dar nu e nimic special. Pot sa spun doar ca e suficient loc la picioare chiar si in actuala configuratie.

   Si sa fim sinceri. Orice actiune ar face TAROM, nu multumeste pe toata lumea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.