blankblank

Primul Airbus A380 ANA a fost vopsit (Foto / Video)

0 1.766

Pe 13 decembrie 2018, primul Airbus A380 All Nippon Airways (ANA) a ieșit de la vopsitoria Airbus din Hamburg, Germania. Aeronava poartă un livery unic.

Broasca țestoasă din Hawaii, pe numele ei HONU, a fost aleasă pentru a apărea pe aeronavele Airbus A380 ANA. Această schemă cromatică (FLYING HONU) a fost aleasă din 2 197 de recomandări trimise de diferite persoane din întreaga lume, care s-au înscris într-un concurs organizat de operatorul nipon.

Airbus A380 ANA

ANA va recepționa 3 aeronave Airbus A380, fiecare purtând același livery, dar în culori diferite. Livery-ul albastru este numit ”Lani” (cer), cel verde este numit ”Kai” (ocean), iar portocaliul este numit ”Ka La” (apus de soare).

All Nippon Airways va intra în posesia primului Airbus A380 (JA381A), care a fost deja vopsit în livery-ul FLYING HONU BLUE, la finalul primului trimestru din 2019. Apoi va fi introdus pe ruta Narita-Honolulu.

primul-airbus-a380-ana-vopsit

Este unul dintre cele mai complexe livery-uri aplicate pe un Airbus A380. Au fost necesare 21 de zile pentru ca echipa Airbus să vopsească 3600m2, utilizând 16 nuanțe diferite de culoare.

Urmează testele la sol, montarea cabinei și testele finale în zbor. Vor fi testate toate echipamentele și sistemele de cabină. Airbus va face în plus teste avansate de performanță.

 All Nippon Airways va fi al 15-lea operator aerian cu Airbus A380 în flotă. ANA a ales A380 pentru a acoperi cererea tot mai mare pe zborurile dintre Japonia și Hawaii, putând transporta mai mulți pasageri pe fiecare zbor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.