blank

Primul Airbus A350 XWB Vietnam Airlines a operat cu succes primul zbor

1 571

Pe 1 iunie 2015, primul Airbus A350 XWB Vietnam Airlines a operat cu succes primul zbor. Acesta a fost efectuat la Toulouse, baza Airbus. Aeronava va intra în faza finală a producţiei, inclusiv pentru finalizarea cabinei, dar şi mai multe teste la sol şi în zbor. Avionul, care va fi închiriat de la AerCap, este programat pentru livrare la mijlocul acestui an.

A350-900_Vietnam_Airlines_First_flight

Vietnam Airlines va deveni prima companie aeriană din Asia cu Airbus A350 XWB în flotă și al doilea operator din lume. Vietnam Airlines va achiziționa 14 aeronave A350, 10 comandate direct la Airbus şi patru sub contracte de leasing. Transportatorul aerian vietnamez va utiliza noile aeronave pe zborurile lungi, iar prima destinaţie va fi Paris.

A350 XWB este cel mai nou avion din portofoliul Airbus şi un avion widebody dedicat zborurilor medii, lungi şi foarte lungi. Airbus A350 XWB este cel mai modern și eficient avion, stabilind noi standarde în ceea ce privește experiența de zbor pentru pasageri, eficiența operațională și cost/eficacitate pentru companiile aeriene. A350 XWB a primit comenzi ferme pentru 780 de aeronave de la 40 de clienţi.

Am avut ocazia să văd această aeronavă parcată pe platforma bazei Airbus din Toulouse. Se scălda sub razele soarelui într-un colţ retras.

Airbus-A350-XWB-Vietnam
Airbus-A350-XWB-Vietnam-Airlines
Leave A Reply

Your email address will not be published.