Primele avioane Airbus A350 XWB Turkish Airlines (TC-LGA și TC-LGB) au fost livrate

0 2.027

Pe 22 și pe 23 octombrie, primele 2 avioane Airbus A350 XWB Turkish Airlines au fost livrate. Vorbim de aeronavele înmatriculate TC-LGA și TC-LGB. Acestea au ajuns la Istanbul și vor intra în scurt timp în serviciul comercial.Pentru început, cele 2 aeronave vor opera câteva zboruri de acomodare pe rutele interne în Turcia. Pe 1 noiembrie va opera zborul TK2424 – TK2425, pe ruta Istanbul – Antalya. Dar va opera și zboruri spre Ankara.

Primele avioane Airbus A350 XWB Turkish Airlines (TC-LGA și TC-LGB)

Turkish Airlines a comandat 30 de aeronave din familia A350 XWB, acestea urmând a fi livrate treptat în următorii ani. Așa cum îi stă bine unui avion wide-body, va opera zboruri lung-curier din Istanbul spre destinații ca Londra și Dubai. Urmând ca treptat să zboare spre Los Angeles și Seul. Însă programul operațional poate suferi modificări din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Aeronavele Airbus A350-900 Turkish Airlines sunt configurate în 2 clase, având 32 de locuri la Business Class și 297 de locuri la Economy Class.

Din păcate, intrarea noilor avioane în flota Turkish Airlines s-a făcut în liniște, fără ceremonia de recepție. Poate și pentru că, în mod normal, primul A350-900 Turkish Airlines a fost predat pe 11 iunie, dar pandemia de COVID-19 a obligat transportatorul turc să trimită aeronava la Aeroportul Tarbes-Lourdes-Pyrénées (LDE) pentru depozitare.

Pe 25 august, aeronava TC-LGA s-a întors la Toulouse unde a avut parte de alte zboruri asistate de specialiștii de la Airbus. Și iată că, după mai multe încercări de livrare, pe 22 octombrie a aterizat la Istanbul. În ziua următoare, pe 23 octombrie, a zburat și TC-LGB de la Toulouse la Istanbul.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile pentru Turkish Airlines. Vă reamintim că 2020 este un an fără prea multe zboruri și așa probabil va fi până în 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.