blank

Călătoriile turistice sunt interzise în Cehia. Decizia a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe.

0 884

Pe 23 octombrie, autoritățile cehe au decis să interzică toate călătoriile turistice pe teritoriul Republicii Cehe. Ministerul Ceh al Afacerilor Externe a confirmat oficial că Cehia a închis granițele pentru călătoriile turistice. Însă nu a blocat turismul intern. A se consemna că Cehia a interzis doar călătoriile turiștilor străini pe teritoriul ei.

De asemenea, hotelurilor li s-a interzis să accepte călătoriile în scopuri turistice, deși pot încă primi călători în scop de business. Noile măsuri adoptate în Cehia au limitat foarte mult activitățile turistice.

Până pe 3 noiembrie, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, sunt închise cinematografele, muzeele și galeriile de artă. Dar și toate magazinele care nu sunt în prima linie de aprovizionare.

Cehia încă nu a închis granițele pentru cei ce doresc să tranziteze țara sau care doresc să între în țară cu alte scopuri. Deocamdată nu s-au intensificat controalele la granițele terestre. Însă cei ce călătoresc cu avionul ar putea avea probleme atunci când sunt întrebați de scopul și durata vizitei în Cehia.

În prezent, conform noilor măsuri adoptate de Cehia, se poate călători în scop de muncă sau business. Sunt permise vizitele esențiale în familie și la participarea evenimentelor de tip nunți sau înmormântări. Totodată, încă sunt permise călătoriile în scop medical.

Interdicția liberei circulații și restricția asupra călătoriilor turistice în Republica Cehă sunt în vigoare până la sfârșitul stării de urgență din 3 noiembrie. Dar cu posibiliatatea de a se prelungi această perioadă!

Leave A Reply

Your email address will not be published.