Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Prețul unui bilet Gara de Nord – Aeroportul Otopeni poate varia de la 4 lei la 13 lei, în funcție de clasificarea trenului și clasa de călătorie aleasă

0 1.749

Cu 2 zile înainte de inaugurarea rutei Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor schimbă regulile în timpul jocului.

Prin Ordin de Ministru se modifică Anexei nr. 2 la Ordinul Ministrului Transporturilor și Infrastructurii nr.153/2011 privind modificarea și completarea Regulamentului pentru circulația trenurilor și manevra vehiculelor feroviare – nr. 005 și a Anexei la Ordinul Ministrului Transporturilor nr.1050/2013 pentru aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători.

Iar din tot acest proiect, ne interesează strict trenurile care vor circula pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni.

Se introduce categoria de trenuri Regio Expres cu următoarele caracteristici: viteza comercială minimă de 40 km/h, distanța maximă 300 km + 10%  sau prima stație de cale ferată dacă se depășește această distanță, opriri frecvente, dar numai acolo unde există flux semnificativ de călători. În această categorie s-ar încadra o parte din trenurile IR utilizate în prezent de către călătorii navetiști și o parte din trenurile Regio.

În această categorie ar putea intra trenurile care vor circula pe ruta Bucureşti Nord – Pajura Hm – parc.Mogoșoaia PO – Mogoșoaia – Patinoar IC PO – Aeroport Henri Coanda, cu distanţa totală de 19,00 km ce va fi parcursă în circa 20 – 25 minute, la intervale regulate de circa 30-40 minute.

Potrivit prevederilor art.II din O.U.G nr.57/2011 (1) Tarifele de călătorie cu metroul şi de transport feroviar de călători vor fi ajustate prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii, în condiţiile legii. 

Conform tarifelor din transportul feroviar public de călători, la distanța de 19,00 km (zona km tarifară 11-20 km), avem următoarele valori funcție de rangul de tren și clasa comercială:

  • tren Regio: 4,0 lei la clasa a 2-a și 5,50 lei la clasa 1;
  • tren Interregio: 8,50 lei la clasa a 2-a și 13,00 lei la clasa 1;

Considerând acest proiect un pas important spre organizarea şi dezvoltarea transportului de călători într-o zonă de mare interes, se propune aplicarea unui tarif unic pentru călătoria cu trenurile CFR Călători de rang Regio Expres, la clasa 1 și clasa a 2-a, pe relația București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Stabilirea unui tarif unic pentru trenul Regio-Expres Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă se realizază în contextul:

  • realizării legăturii directe între staţia c.f. Bucureşti Nord, Aeroportul Internațional Henri Coandă şi reţeaua feroviară naţională;
  • reducerii timpului de călătorie dintre staţia de cale ferată Bucureşti Nord şi Aeroportul Internațional Henri Coandă;
  • creşterii vitezei de deplasare între cele două obiective;
  • îmbunătăţirii condiţiilor de călătorie şi de siguranţa circulaţiei, în conformitate cu standardele europene;
  • existenței unor servicii de transport public rutier respectiv cele 4 linii expres asigurate zilnic de Societatea de Transport București S.A:
  • tarifului actual de 4,00 lei pentru tren Regio cl.a 2 a, zona kilometrica 11-20 stabilit conform metodologiei cuprinsa in Ordinul MT nr.2935/2008.

Cu alte cuvinte, pretul unui bilet Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va costa de la 4 lei si poate ajunge la 13 lei în funcție de clasificarea trenului și clasa de călătorie aleasă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.