Oxford Internet Institute (OII), in parteneriat cu British Airways, American Airlines si oneworld, analizeaza rezultatele programului pilot de testare rapidă COVID-19.

0 727

American Airlines, British Airways și Alianța oneworld, împreună cu cercetătorii de la Oxford Internet Institute (OII) și de la Universitatea din Oxford, vor analiza rezultatele programelor pilot de testare rapidă COVID-19 lansate recent.

Proiectul “Trust, Testing and Travel, Technology Use, Traveller Knowledge and Compliance with COVID-19 Health Rules” implică cercetători Oxford Internet Institute (OII) care vor analiza datele non-personale colectate de la pasageri, cu privire la comportamentul și reacția acetora în raport cu programul de testare.

De la începutul programului pilot, pe 25 noiembrie, peste 500 de pasageri s-au înregistrat pentru a participa la acest proiect oferit de American Airlines și British Airways pe anumite zboruri din Statele Unite spre Marea Britanie.

Numărul zborurilor, care fac parte din acest program pilot, a ajuns la 5/zi din 4 hub-uri americane:

AA50 Fort Worth Dallas (DFW) – Londra Heathrow (LHR)
BA114 JFK New York (JFK) – Londra Heathrow (LHR)
BA268 Los Angeles (LAX) – Londra Heathrow (LHR)
BA208 Miami (MIA) – Londra Heathrow (LHR)
BA112 New York (JFK) – Londra Heathrow (LHR)

Pasagerii, care doresc să participle la acest program, sunt testați gratuit de companiile aeriene, astfel:

  • Un test PCR cu 72 de ore înainte de plecare
  • Un test LAMP la aterizarea pe aeroportul din Londra
  • Un test PCR efectuat la 3 zile după intrarea în Marea Britanie

Obiectivul este de a diminua restricțiile de călătorie impuse de Marea Britanie și Statele Unite si de a evita caratina obliagtorie de 14 zile la intrarea pe teritoriul SUA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.