blank

Prăbușirea zborului Malaysia Airlines MH17: tribunalul olandez a condamnat trei persoane!

0 357

Un tribunal olandez a condamnat trei bărbați și l-a achitat pe al patrulea pentru doborârea zborului Malaysia Airlines MH17, care s-a întâmplat deasupra Ucrainei, în 2014. Toți cei 298 de pasageri și membri ai echipajului de la bordul avionului Malaysia Airlines MH17 au murit.

Autoritățile olandeze au condamnat trei persoane în cazul zborului doborât MH17

Rușii Igor Girkin și Serghei Dubinsky și ucraineanul Leonid Kharchenko au fost condamnați la închisoarea pe viață pentru crimă, aceștia jucând un rol esențial în doborârea avionului. Declarația a fost făcută de președintele Hendrik Steenhuis.

Familiile victimelor tragediei MH17 au primit despăgubiri de peste 16 milioane de euro de la Statul Olandez, urmând ca autoritățile să recupereze acești bani, sau nu, de la cei condamnați.

Verdictul oferă o măsură limitată de justiție pentru cele 298 de persoane ucise în doborârea zborului Malaysia Airlines în timpul unei revolte separatiste susținute de Moscova în Ucraina, care a prefigurat invazia pe scară largă a Rusiei în acest an. Bărbații au fost judecați în lipsă. Cu alte cuvinte, Rusia ar fi ordonat revolta separatistă și, într-un moment de conflict, cei trei au tras o rachetă care, din păcate, a avut ca țintă aeronava civilă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.