Poze Bucharest International Air Show 2012 (BIAS 2012) – 21 iulie

8 525

Vă prezentăm câteva poze de la Bucharest International Air Show 2012 (BIAS 2012). Evenimentul încă nu s-a terminat. Urmează o seara minunată cu „Zbor în Crepuscul”, în intervalul orar 20-22 şi va continua cu un nou show aerian pe 22 iulie, între orele 10-14.

Mai jos aveţi fotografiile cu participanţii la show-ul aviatic! Am încercat să le spunem şi povestea! A fost ceva inedit şi spectaculos pentru Bucureşti!

Formaţia de acrobaţie aeriană Şoimii României a fost înfiinţată în 2007, iar de atunci participă anual la foarte multe show-uri aeronautice. În evoluţiile aeriene, formaţia foloseşte avioane de tip Extra 300L echipate cu motoare de 300cp, încadrate în clasa de acrobaţie unlimited.

BO-105 este singurul model de elicopter capabil să realizeze acrobaţiile aeriene executate de un avion. Este incredibil ce poate realiza acest elicopter. Nu rataţi ocazia de a urmări un show acrobatic făcut cu un BO-105.

Turkish Stars este echipa naţională de acrobaţie aeriană a Turciei. Divizie a Forţelor Aeriene Turceşti, formaţia este singura din lume care evoluează, începând din 2004, cu opt avioane de luptă supersonice. Acrobaţiile lor sunt făcute la mare viteză, la joasă altitudine şi cu mare precizie.

Iacării Acrobaţi este prima formaţie privată din România. Aceasta foloseşte în acrobaţii 3 aeronave YAK 52 TW fabricate integral în România. La BIAS 2012 au participat doar două din 3, unul dintre piloţi fiind pe o cursă de linie Blue Air. Iacării evoluează la înălţime cuprinsă între 100 şi 800 m de sol, pe o rază de 1 Km , cu viteze între 0 şi 450 km/h. Mai nou, ei au început o colaborare cu Jurgis Kairys în proiectul „Air Bandits”.

Jurgis Kairys este primul acrobat din lume care şi-a pilotat avionul în zbor planat, asemenea unui elicopter. În 2004 şi-a creat propriul aparat de zbor – JUKA – special pentru acrobaţiile sale. Tot el a obţinut, în premieră absolută, în 2000, permisiunea de a zbura invers pe sub un pod, în Kaunas, cu un avion SU26.

Frecce Tricolori este echipa Naţională de Acrobaţie a Italiei. Cunoscută drept cea mai mare formaţie de acrobaţii aeriene din lume, echipa foloseşte treisprezece aeronave cu două locuri de tipul Aermacchi MB-339-A/PAN. Acrobaţiile sunt executate în formaţie de zece avioane, cu o viteză de peste 890 km/h.

La show-ul aviatic au mai participat paraşutişti, MIG 21 şi IAR 99.

Vedeţi şi pozele de la antrenamentele oficiale BIAS 2012!

8 Comentarii
 1. FotoStefan says

  Un spectacol aerian impresionant!

 2. Sorin says

  Dap, cu adevarat impresionant! Personal, nu ma asteptam la asa ceva!

 3. Zburator says

  Hawks of Romania a fost reinfiintata in 2007…formatia de acrobatie a aeroclubului exista de cand institutia…

 4. Sorin says

  Informatia cu infiintarea a fost luata din revista Apron News, o publicatie care a acordat o mare atentie evenimentului! Probabil ca se refera la faptul ca in 2007 a luat nastere actuala formatie!

Leave A Reply

Your email address will not be published.