Portugalia a actualizat restricțiile de călătorie pentru Marea Britanie și Brazilia

0 192

Autoritățile portugheze au actualizat restricțiile de călătorie pentru Regatul Unit și Brazilia. Astfel, Portugalia permite călătoriile neesențiale pentru cei care sosesc din Brazilia, după aproximativ un an și jumătate de restricții.

Începând cu 1 septembrie, cei care sosesc din Marea Britanie nu vor trebui să mai stea în carantină. Această decizie se aplică și pentru cei nevaccinați. Cu toate acestea, cerința de a furniza rezultatul negativ al unui test PCR sau a unui test rapid cu antigen care să fi fost efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a ajunge în Portugalia rămâne o necesitate.

Cu noua actualizare a restricțiilor de intrare, călătorii din Brazilia pot intra în cele din urmă în Portugalia după 18 luni de interdicție, în ciuda faptului că sunt cea mai mare comunitate de emigranți din Portugalia. Călătorii din Brazilia vor fi, de asemenea, scutiți de cerința de carantină dacă prezintă un rezultat negativ al unui test, la fel ca britanicii.

Decizia, care a fost anunțată la 31 august, a intrat în vigoare la 1 septembrie și urmează să rămână în vigoare cel puțin până la 16 septembrie.

Ambele țări au marcat recent o scădere a numărului de cazuri COVID-19, Marea Britanie – care numără o populație de 66 de milioane – a înregistrat 31.931 de cazuri în ultimele 24 de ore, în timp ce Brazilia, care are o populație de 211 milioane, a înregistrat un total de 10.466 de cazuri. Conform ratelor de vaccinare din aceste două țări, până în prezent, Brazilia a vaccinat complet 29% din populația sa, în timp ce Marea Britanie a vaccinat complet 64.4% din populația sa.

În Portugalia, 83.2% din populație – din cei 10.28 milioane de locuitori – au fost vaccinați, vaccinarea copiilor de 12-15 ani urmând să înceapă pe 4 septembrie. Țara a înregistrat 1.908 de cazuri în ultimele 24 ore, aducând numărul total de cazuri de la începutul pandemiei la 1.037.927.

Ministrul de Stat al Portugaliei, Mariana Vieira da Silva, a anunțat vinerea trecută că vor mai fi si alte relaxări ale retricțiilor: creșterea numărului de persoane cărora li se permite să stea împreună în restaurante și cafenele, la interior – de la 6 la 8 persoane, și la exterior – de la 10 la 15 persoane. În weekend, testele negative sau certificatele digitale COVID sunt încă necesare pentru spațiile interioare, precum și pentru sejururile la hoteluri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.