Podul suspendat de la Brăila va primi ultimul tablier pe 28 iunie!

0 194

Podul suspendat de la Brăila, care e construit de Asocierea nipono-italiana IHI-WEBUILD (inițial IHI-Astaldi), se apropie rapid de finalizare. Firma japoneză s-a ocupat de proiectarea podului suspendat și de testarea în tunel aerodinamic a machetei podului.

În faza de construcție japonezii de la IHI se ocupă de montarea elementelor metalice ale podului:

  • ➡️Cablurile de oțel principale,
  • ➡️Cablurile de oțel care susțin tablierul metalic,
  • ➡️Segmentele tablierului metalic.

În acest moment aproape toate cele 86 de segmente ale tablierului metalic sunt urcate pe poziție, ultimul segment fiind programat pentru montare pe 28 iunie 2022.

Fiecare segment al tablierului metalic are o greutate medie de 250 de tone. Segmentele de tablier metalic au fost realizate la șantierul naval Brăila. La începutul lunii iulie va începe operațiunea de sudare a segmentelor la poziția finală.

Firma italiană WEBUILD (inițial Astaldi) se ocupă de construcția drumurilor de acces la acest pod. Stadiul fizic al acestora se apropie de 35%. Potrivit reprezentanților WEBUILD, doar drumurile de acces vor fi construite în totalitate până la sfarșitul acestui an (2022), astfel încât circulația pe pod să poată fi deschisă.

Se lucrează intens la terasamentele aferente drumurilor de acces pe toate fronturile, atât pe malul dinspre Tulcea cât și pe cel dinspre Brăila, începând de la pasajul peste calea ferata km 0+389, sensuri giratorii, centru de întreținere și coordonare, stație de taxare, drum de legătură și drum principal. Având în vedere promisiunea constructorului de a termina lucrarea până în decembrie, anul acesta, depunem toate eforturile pentru a-l sprijini să-și respecte angajamentul” a mai notat Irinel Scrioșteanu, Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, citat de dobrogeanews.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.