blank

Modernizarea aeroportului din Sibiu intră în linie dreaptă. A fost semnat contractul de finanțare pentru noul terminal.

0 743

Modernizarea aeroportului din Sibiu intră în linie dreaptă. Contractul de finanțare a fost semnat vineri, 17.06.2022, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, iar pe 22.06.2022, la sediul Consiliului Județean Sibiu, a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare – activități economice”, Faza I. Valoarea totală a proiectului este de 272.493.421,67 lei.

Modernizarea aeroportului din Sibiu

Terminalul va avea o suprafață construită de 22.400 m.p., cu o capacitate totală de procesare de aproximativ 2,5 milioane de pasageri, 6 filtre de securitate, 7 automate pentru self check-in, 10 ghișee check-in cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, 7 porți de îmbarcare, precum și alte dotări necesare traficului aerian internațional intra și extra comunitar, plus spații publice de uz comercial și utilitar.

Proiectul va fi realizat de asocierea a trei companii puternice și cu o vastă experiență:

  • ✅ CON-A S.R.L. [LIDER]
  • ✅ BOG’Art S.R.L. [ASOCIAT]
  • ✅ UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT S.A. [ASOCIAT]

Termenul limită de finalizare a construcției este 31 decembrie 2023

„Este cu siguranță unul dintre cei mai importanți pași în ceea ce privește modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare. Practic, este încununarea unei munci de echipă de mai bine de trei ani între minister, proiectant, echipa de management a aeroportului și echipa de specialiști a Consiliului Județean Sibiu. Obiectivul final este asigurarea unei infrastructuri care să facă față tuturor provocărilor viitoare atât din perspectiva traficului de pasageri în creștere, cât și a nivelului serviciilor oferite pasagerilor și celorlalte categorii de clienți, astfel încât experiența acestora să fie una la nivelul așteptărilor lor. Urmează o perioadă plină de provocări datorate, în principiu, anvergurii acestui proiect, însă suntem încrezători că proiectul va fi unul de succes printr-o colaborare constantă și intensivă din partea tuturor părților implicate.” – a declarat Marius Ioan GÎRDEA, Directorul General Aeroportul Internațional Sibiu

Leave A Reply

Your email address will not be published.