Planurile Blue Air pentru 2014

3 299

În pragul aniversării a 9 ani de existenţă şi a peste 9,5 milioane de pasageri transportaţi, Blue Air priveşte cu mândrie în urma şi cu încredere în viitor.

Anul 2013 a fost unul foarte dificil pentru companie, însă rezultatele încep să apară, după multe eforturi. Au înregistrat o creştere a vânzărilor de peste 10% faţă de cifrele bugetate. Tranzacţia de preluare a activităţii comerciale Blue Air a fost încheiată, iar toţi angajaţii aferenţi au fost preluaţi de noua companie. Conducerea executivă este asigurată de aceeaşi echipă de directori executivi. În prezent, compania Blue Air are un număr de aproximativ 450 de angajaţi.

Gheorghe Racaru-Director General Blue Air
Gheorghe Racaru-Director General Blue Air

La începutul lunii octombrie, Blue Air a facut un pas foarte important din punct de vedere comercial prin semnarea parteneriatului cu Hahn Air, pentru dezvoltarea distribuţiei prin GDS (Amadeus, Travelport, Apollo, Sabre, Sirena). Ca urmare a acestui parteneriat, agenţiile din peste 190 de ţări pot vinde biletele Blue Air, cu decontarea acestora prin sistemul IATA-BSP (Billing and Settlement Plan). Prin intermediul Hahn Air, Blue Air este, automat, şi partener interline cu peste 250 de alte companii aeriene şi devine o verigă a sistemului mondial de transport aerian.

bucuresti_madrid_blue_air_61_red

În ceea ce priveşte 2014, un prim pas a fost făcut prin introducerea orarului de vară, iar pasagerii îşi pot rezerva bilete de avion până la sfârşitul lunii octombrie 2014 cu preţuri ce pornesc de la 25,99 euro*/segment. Pentru anul viitor, Blue Air estimează 1,5 milioane de pasageri transportaţi, consolidarea destinaţiilor europene existente fiind principalul obiectiv al companiei. Tot anul viitor flota se va mări cu încă două aeronave, iar Blue Air va opera zboruri cu un număr total de 8 avioane. Pentru prima dată în istoria companiei, două dintre aceste aeronave vor fi în proprietatea Blue Air, restul de 6 urmând să fie operate în regim de leasing operaţional.

Cresterea numarului de aeronave va permite companiei Blue Air reactivarea segmentului de chartere, prin parteneriate strategice cu agentiile de turism. În acelaşi timp, vor fi create şi noi locuri de muncă. Blue Air anunţă că salariu mediu în companie se situează la nivelul de 84 000 lei/angajat/an, iar contribuţiile suplimentare anuale la Bugetul de Stat aduse de fiecare nou angajat se ridică la aproximativ 34 000 lei.

Mai mult, din totalul cifrei de afaceri anuale, peste 40% este reprezentata de exportul de servicii, fapt care poziţioneaza Blue Air ca un susţinător activ al economiei româneşti.

Compania Blue Air operează 25 rute europene, iar pasagerii îţi pot achiziţiona biletele de avion direct de pe pe website-ul oficial, sunând la Call Center ori la una dintre agenţiile partenere Blue Air.

3 Comentarii
  1. […] din 6 aeronave şi se aşteaptă la 1.5 milioane pasageri transportaţi în 2013. Însă re planuri mari pentru 2014. Iată că 13 a fost cu noroc pentru Blue Air şi a ajuns la 9 ani de activitate neîntreruptă. Cu […]

  2. […] 2013, Airlines Travel a monitorizat activitatea companiei aeriene Blue Air şi v-am anunţat planurile pe 2014. Aşa că staţi liniştiti pentru că transportatorul aeriană Blue Air nu este în faliment, ba […]

  3. […] cum au anunţat încă din toamna lui 2013, oficialii Blue Air doresc să extindă flota de la 6 la 8 aeronave. Pentru prima dată în istoria […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.