Pista Polderbaan – Aeroportul Schiphol Amsterdam – a fost închisă pentru 13 săptămâni

0 2.278

În perioada 25 ianuarie – 26 aprilie, Aeroportul Schiphol Amsterdam va efectua lucrări majore de întreținere la pista Polderbaan (18R-36L). În timpul activităților, pista nu va fi disponibilă pentru traficul aerian.


O suprafață de 600.000 de metri pătrați este în curs de renovare. 150.000 de tone de asfalt vor fi furnizate și prelucrate pentru întreținerea pistei și a căilor de rulare din jur. 60% din asfaltul care este îndepărtat și reciclat în același lot de lucrări de întreținere va fi refolosit.

Pe lângă reînnoirea suprafeței, alte activități includ instalarea a 70 de kilometri de cabluri și înlocuirea a 2 100 de lumini de pistă cu o variantă LED mai durabilă. Activitățile vor fi desfășurate în colaborare cu Heijmans.

Controlul traficului aerian din Olanda (LVNL) va profita, de asemenea, de această perioadă de întreținere majoră pe pista 18R-36L pentru a înlocui sistemul ILS al pistei. Un ”sistem de aterizare instrumentală” ajută aeronavele să aterizeze pe pistă într-un regim controlat și condiții speciale.

În perioada de întreținere, pista Polderbaan nu va fi disponibilă pentru traficul aerian. Pista Zwanenburgbaan (18C-36C) va fi utilizată mai mult în direcția sudică (pentru aterizarea aeronavelor din nord).

În timpul zilei, în cazul vântului de nord, traficul aerian va decola de pe pista Zwanenburgbaan, dacă este posibil, în funcție de circumstanțe (cum ar fi traficul aerian, compoziția traficului și vremea), sau de pe pista Buitenveldertbaan (09-27). Pentru zborurile de noapte, a fost solicitată o scutire pentru decolare de pe pista Zwanenburgbaan. Ocazional, în cazul vânturilor puternice din nord-est, pista Kaagbaan (06-24) poate fi utilizată pentru decolare pe direcția 06.

Leave A Reply

Your email address will not be published.