Condițiile de intrare în Tunisia: test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19

0 467

Din punct de vedere epidemiologic nu este instaurată starea de urgență sanitară. Din punct de vedere securitar, autoritățile tunisiene prelungesc lunar starea de urgență.Este permisă călătoria cetățenilor români în Tunisia

Este permisă călătoria cetățenilor români în Tunisia, inclusiv pentru deplasări de scurtă durată (mai puțin de 5 zile), cu condiția prezentării unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, care să nu depășească, la momentul efectuării călătoriei, 72 de ore de la prelevare. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această măsură.

Izolare 7 zile pe cheltuiala proprie

Pasagerii care călătoresc în Tunisia sunt obligați să intre în carantină pe cheltuială proprie, pentru o perioadă de șapte zile, într-unul din centrele special amenajate în acest scop/hoteluri acreditate. De asemenea, pasagerii au obligația de a prezenta documentul care atestă rezervarea și confirmarea achitării cheltuielilor aferente cazării în centrul de carantină (voucher).

Este necesară efectuarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în cea de-a șaptea zi de carantină, pe cheltuială proprie. În situația în care testul este negativ, persoana în cauză poate părăsi centrul de carantină, cu respectarea măsurilor sanitare preventive care se impun.

Categoriile exceptate de la măsurile menționate anterior:

  • pasagerii care sosesc în Tunisia prin intermediul unei agenții de turism;
  • pasagerii care se deplasează în Tunisia pentru o călătorie cu o durată mai mică de 120 de ore;
  • pasagerii care dețin un permis de ședere în Tunisia și care revin în acest stat după un sejur care nu a depășit 120 de ore în străinătate.

Atenție! Autoritățile tunisiene mențin suspendarea curselor aeriene și maritime către și dinspre toate statele care au înregistrat apariția și răspândirea noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, respectiv Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.

2. Formularul de sănătate și formularul de angajament: Toți pasagerii care sosesc în Tunisia trebuie să completeze, anterior călătoriei, declarația de sănătate și formularul de angajament (disponibile pe pagina de internet: https://app.e7mi.tn), să le tipărească și să le semneze. Cele două documente (formularul de sănătate și formularul de intrare) se predau serviciului de sănătate publică de la punctele de control.

3. Pe toată durata călătoriei, se impune respectarea măsurilor de prevenție și, în special, a celor referitoare la distanțarea fizică și purtarea măștii de protecție.

Leave A Reply

Your email address will not be published.