Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

China și Rusia vor demara construirea avionului COMAC CR929, în 2021

0 760

Craic, o corporație comună a COMAC din China și UAC din Rusia, urmează să înceapă construirea unui nou avion de linie CR929, de tip wide-body, în 2021. Știrea a fost anunțată de Yang Zhigang, inginer șef pre-cercetare al COMAC, într-un interviu acordat ziarului chinez The Paper.

Potrivit lui Yang, proiectarea aeronavei a fost finalizată și au fost stabiliți principalii furnizori. În prezent, compania caute să asigure existența a cel puțin doi furnizori pentru fiecare sistem al aeronavei. Acestu lucru este doar o măsură de siguranță a companiei, utilizată de marii producători de avioane de pe glob.

CR929 va fi o aeronavă de tip wide-body si va fi în competiție cu aeronavele Boeing 787 și Airbus A330. Modelul de bază, CR929-600, va avea 280 de locuri și o autonomie de cel puțin 12.000 de kilometri (7.500 mile).

Craic speră să înceapă livrarea noilor aeronave către companiile aeriene în 2023.

Finalizarea prototipului CR929, așa cum a subliniat Yang, va deschide o cale pentru testare și pentru o eventuală producție în masă a aeronavei. În decembrie 2020, proiectantul șef al COMAC – Chen Yingchun, a declarat că producătorul spera să înceapă livrarea noilor aeronave către companiile aeriene în 2023.

Companiile-COMAC-UAC-urmează-să-înceapă-construirea-unui-nou-avion-de-linie -2021-1

Acest proiect este o colaborare inedită între Rusia și China. La jumătatea anului 2020, noua aeronavă a devenit punctul central al unui conflict între UAC și COMAC, întrucât cele două companii s-au luptat să găsească un acord cu privire la cotele de piață ale aeronavei.

Deși nu știm dacă problemele au fost rezolvate, în noiembrie 2020 a avut loc o întâlnire dedicată între miniștrii industriei ruse și chineze și a fost semnat un acord pentru reluarea dezvoltării aeronavei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.