Piloții SAS intră în grevă: 50% dintre zboruri vor fi anulate!

0 977

Sindicatul principal al piloților SAS a decis să intre în grevă după ce negocierile salariale au eșuat, a declarat luni șeful companiei aeriene scandinave. Pe perioada grevei vor fi anulate 50% dintre zborurile programate, afectând până la 30 000 de pasageri în fiecare zi

Piloții au decis să intre în grevă”, a declarat directorul general al SAS, Anko van der Werff, în timpul unui briefing de presă, denunțând o „cultură a grevei” într-un moment în care compania „căută investitori” în fața dificultăților sale financiare.

Peste 900 de piloți cu sediul în Suedia, Norvegia și Danemarca depuseseră un aviz de grevă pe perioadă nedeterminată pe 9 iunie, denunțând sacrificiile salariale cerute de conducere, care ar fi însemnat reducerea acestora cu 30%. Amenințarea cu grevă a avut loc inițial din 29 iunie. Dar negocierile au fost prelungite de două ori până luni, în speranța de a ajunge la un acord.

Se estimează că această grevă va duce la anularea a aproximativ 50% din toate zborurile programate SAS și va afecta aproximativ 30.000 de pasageri pe zi. Zborurile operate de SAS Link, SAS Connect și partenerii externi ai SAS nu sunt afectate de grevă.

Greva are un impact negativ asupra lichidității și poziției financiare a companiei și, dacă se prelungește, un astfel de impact ar putea deveni semnificativ.

Anko van der Werff a declarat: „ Suntem gata să reluăm medierea cât mai curând posibil și vom face tot posibilul pentru a ajunge la un acord viabil pentru a asigura competitivitatea pe termen lung și sustenabilitatea financiară a companiei. Presupunem că sindicatele piloților SAS Scandinavia își dau seama ce este în joc și aleg negocierea pentru a găsi o soluție.

Clienții care au rezervat un zbor cu SAS sunt sfătuiți să verifice dacă zborul lor este afectat de grevă la www.sas.se/travel/flightstatus/.

SAS va trimite actualizări prin SMS și e-mail acelor clienți afectați. Există o pagină dedicată pentru toate informațiile referitoare la întreruperile de trafic: www.flysas.com/en/disruptions, care va fi actualizată continuu. Toți cei care au un zbor rezervat sunt sfătuiți să verifice starea zborului lor pe site-ul web înainte de a merge la aeroport, deoarece informațiile despre starea zborului sunt actualizate frecvent.

Leave A Reply

Your email address will not be published.