Companiile aeriene din Armenia au intrat pe lista neagra a Comisiei Europene.

0 545

Comisia Europeană a adăugat toate companiile aeriene certificate din Armenia pe „lista sa neagră”, sub rezerva unei interdicții de funcționare sau restricții de operare în Uniune Europene. Motivul: nu respectă standardele internaționale de siguranță!

Actualizarea din 2 iunie 2020 a listei negre include toate companiile aeriene certificate în Armenia, „după o evaluare mai aprofundată a capacităților de supraveghere a securității.”

Companiile aeriene din Armenia au intrat pe lista neagră

Următoarele companii aeriene au interdicția de a mai zbura în UE: AirCompany Armenia (NGT), Armenia Airways (AMW), Atlantis Armenian Airlines (AEU), Atlantis European Airlines (LUR), Mars Avia (MRS) și Skyball, plus Helicopters Armenian (KAV) .

Comisarul pentru transport, Adina Vălean, a declarat: „Lista UE privind siguranța aviației ar trebui să fie utilizată ca instrument pentru a ajuta companiile aeriene și țările listate să reevalueze și să-și îmbunătățească standardele de zbor.

Decizia de a include transportatorii armeni pe lista neagră UE a fost luată pe baza avizului unanim al comisiei pentru siguranța aviației. Comisia, cu ajutorul Agenției pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene, este gata să coopereze și să investească în Armenia pentru a îmbunătăți siguranța aviației.”

Lista UE privind siguranța aviației „nu numai că ajută la menținerea unor niveluri ridicate de siguranță în UE, dar ajută companiile aeriene și țările în cauză să-și îmbunătățească nivelurile de siguranță.

În plus, lista UE privind siguranța aviației a devenit un instrument preventiv major, deoarece îndeamnă țările cu probleme de siguranță să acționeze asupra acesteia.” Comisia Europeană caută constant „modalități de îmbunătățire a siguranței aviației, inclusiv prin eforturi de colaborare cu autoritățile aviației din întreaga lume pentru ridicarea standardelor globale de siguranță”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.