Update: Peste 8100 de zboruri anulate în Statele Unite (Video)

0 668

Update 27 ianuarie 2015: Marţi, furtuna şi căderile masive de zăpadă au dus la anulare a aproximativ 4800 de zboruri, aproximativ 15% dintre zborurile operate în această zi în Statele Unite. În total, numărul zborurilor anulate a urcat la 8100, incluse fiind şi cele 550 de zboruri anulate pentru miercuri. Cele mai multe zboruri au fost anulate de pe aeroporturile din Boston, New York și Philadelphia.

Nord-est-ul Statelor Unite se confruntă cu o puternică furtună de zăpadă, ceea ce a dus la mii de zboruri anulate. Încă de la căderea primilor fulgi, marile companii aeriene au anunţat deja anularea mai multor zboruri.

Sunt aşteptate căderi masive de zăpadă, în unele zone chiar şi peste 30 de cm, iar operatorii aerieni şi aeroporturile încearcă să diminueze cât mai mult pierderile şi să prevină anumite blocaje. Nu e suficient ca pistele să fie curăţate de zăpadă şi practicabile, dar şi căile de rulare şi platformele trebuie să fie deszăpezite, iar echipajele de la sol trebuie să facă faţă acestor intemperii severe.

Pentru a evita blocarea miilor de pasageri prin aeroporturi, mai mulţi operatori aerieni au anulat deja peste 2 790 de zboruri luni, peste 3 800 de zboruri sunt anunţate pentru marţi şi aproximativ 250 pentru miercuri. Cele mai afectate aeroporturi sunt cele din New York (JFK, LaGuardia, Newark-Liberty), Boston – Logan şi Philadelphia. În decursul zilei de marţi, nu este exclus ca anumite aeroporturi să-şi înceteze activitatea, iar numărul zborurilor anulate să crească.

Furtuna_Zapada_Statele_Unite_Ianuarie_2015

Dintre operatorii aerieni, cei mai afectaţi sunt: JetBlue Airways, United Airlines, Delta Air Lines, American Airlines şi Air Canada. Companiile aeriene le oferă pasagerilor facilitatea de a anula zborurile sau de a se reprograma pe alte zboruri fără costuri suplimentare.

Ştire în curs de actualizare!

(Foto cover: aviationblog.dallasnews.com / Sursa info: haviationblog.dallasnews.com / air-journal.fr / nycaviation.com)

Leave A Reply

Your email address will not be published.