blank

Aeronavă flydubai lovită de gloanţe în apropierea aeroportului din Baghdad

0 608

Companiile aeriene din Emiratele Arabe Unite au suspendat zborurile spre Baghda după ce un avion de pasageri FlyDubai a fost lovit de gloanţe în apropierea aeroportului din Baghdad, Irak. Flydubai, Emirates Airlines, Etihad Airways şi Air Arabia au suspendat zborurile imediat în urma incidentului, în conformitate cu o directivă de la Autoritatea Aviaţiei Civile din Emiratele Arabe Unite.

aeronava_lovita_gloante_baghdad

Un oficial din aviaţie și un oficial din securitatea irakiană au declarat agenției de știri Reuters că doi pasageri au fost ușor accidentaţi după ce trei sau patru gloanțe au lovit corpul aeronavei, luni seara. Nu au putut preciza sursa focurilor de armă.

Avionul a aterizat în siguranţă pe pista 15L, iar toţi pasagerii au debarcat corespunzător. Pasagerii răniţi uşor nu au avut nevoie de asistenţă medicală. Pasagerii de la Baghdad spre Dubai au fost transportaţi cu o altă aeronavă.

„După aterizarea pe Aeroportul International Bagdad (BGW), pe 26 ianuarie 2015, fuselajul avionului flyDubai (zborul FZ215) a fost inspectat şi s-au descoperit deteriorări în concordanță cu focuri de armă de calibru mic”, a declarat un purtător de cuvânt al companie.

O anchetă a fost deschisă în acest caz.

(Foto: aviation-safety.net / Sursa informaţii: gulfnews.com / Reuters)

Leave A Reply

Your email address will not be published.