blank

Peste 16 000 de turiști vizitează, zilnic, Acropola din Atena

0 556

Ministerul grec al Turismului, Vasilis Kikilias, a anunțat că peste 16 mii de oameni vizitează zilnic Acropola din Atena, unul dintre cele mai vzitate obiective turistice din Grecia. Într-o declarație emisă pe 1 august, Vasilis Kikilias a mai subliniat că este important de menționat faptul că turiștii străini, în principal americani, au început să sosească din martie.

Ministrul Turismului, Vasilis Kikilias, împreună cu ministrul Culturii, Lina Mendoni, au vizitat situl arheologic al Acropolei. După cum explică Ministerul, vizita miniștrilor a început la intrarea în zona arheologică pentru persoanele cu dizabilități, unde autospeciale preiau vizitatorii cu dizabilități și îi trimit la liftul care îi duce la stânca Acropolei. În plus, alte persoane care întâmpină dificultăți pot pătrunde în întreaga zonă arheologică precum și persoanele cu dizabilități.

„Acest lucru demonstrează în practică că planificarea Ministerului Turismului de prelungire a sezonului turistic dă roade, întrucât în ​​multe cazuri, cifrele anului 2022 se apropie de cele ale anului 2019, în ciuda faptului că acești doi ani nu pot fi comparați din cauza crizelor multiple (război, inflație, pandemie)”, a subliniat Kikilias în acest sens.

Spre meritul său, astfel de dificultăți par să fi fost „ egalizate ” de acțiunile vizate întreprinse în lunile precedente, cum ar fi zborurile directe din Statele Unite către „El Venizelos”, care au început la începutul lunii martie, și se fac eforturi pentru extindere până la sfârșitul anului.

Pe 27 iulie, ministrul Kikilias a mai dezvăluit că un total de 5,7 milioane de călători sunt așteptați să viziteze capitala Greciei în a doua jumătate a acestui an. Numai în prima săptămână din august sunt așteptați peste 1 milion de turiști pe aeroporturilor elene.

Așa cum era de așteptat, ministrul a anunțat că cifra de afaceri din 2022 a depășit sumele din 2019. De exemplu, în sectorul alimentar, cresterea este cu 40 de milioane de EURO mai mare față de aceeași perioadă a anului 2019.

Leave A Reply

Your email address will not be published.