blank

Croația raportează peste 10.3 milioane de turiști, până acum, în 2022!

0 507

În primele șase luni ale anului 2022, Croația a primit 10,3 milioane de turiști care au generat 54,3 milioane de înnoptări, ceea ce reprezintă o creștere cu 60% a sosirlor și cu 46% mai multe înnoptări decât în ​​aceeași perioadă a anului 2021.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Turismului din Croaţia, în acelaşi timp, turiştii străini au generat 47,8 milioane de înnoptări, în timp ce turiştii interni au generat 6,6 milioane de înnoptări.

„Cele mai multe înnoptări turistice au fost realizate în Istria (15,8 milioane), regiunea Split-Dalmația (9,9 milioane) și regiunea Primorje-Gorski Kotar (9,5 milioane). Urmează Zadar (7,7 milioane de nopți), Dubrovnik-Neretva (4,1 milioane) și Šibenik-Knin (3,4 milioane)” , se arată în comunicat.

În ceea ce privește cele mai mari piețe turistice, cel mai mare număr de înnoptări a fost înregistrat de oaspeții străini din Germania cu 11,4 milioane, Slovenia cu 6 milioane, Austria cu 4,4 milioane, Polonia cu 3,5 milioane, Cehia cu 3,5 milioane, Slovacia cu 1,9 milioane și Regatul Unit cu 1,9 milioane.

„În august, lună care este de obicei cea mai aglomerată în ceea ce privește mișcările turistice, ne așteptăm la continuarea acestui trend care, cred, va fi însoțit de rezultate financiare excelente. În fiecare an, oaspeții noștri recunosc noi valori în oferta turistică croată. Anul acesta a deschis podul Pelješki, ceea ce a scurtat călătoria cu mașina spre sudul îndepărtat, iar podul în sine a devenit o atracție turistică”, a menționat ea Nikolina Brnjac, ministrul Turismului și Sportului din Croația.

Leave A Reply

Your email address will not be published.