blank

Cele 7 orașe finaliste în lupta pentru titlul de ”Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2023”

0 351

Comisia Europeană a anunțat cele șapte orașe finaliste care sunt în finala pentru Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2023. Acestea sunt din Uniunea Europeană și din țările din afara UE care participă la programul COSME pentru Competitivitate a Companiilor și IMM-urilor. Propunerile lor au fost evaluate de un grup riguros de experți independenți.

Cele orașe sunt: Aarhus (Danemarca); Pafos (Cipru); Porto (Portugalia); Zagreb (Croația); Gijón, San Sebastián și Sevilla din Spania. Cele șapte orașe finaliste vor trebui să își prezinte candidaturile unui juriu european. Acest juriu va alege două orașe ce vor deveni Capitale Europene ale Turismului Inteligent în 2023.

Destinațiile câștigătoare vor primi sprijin în comunicare și dezvoltare de brand pe tot parcursul anului 2023, precum și în promovare și publicitate, cu acțiuni special concepute pentru a ridica profilul orașelor premiate la nivel internațional și a crește numărul de vizitatori.

Orașele câștigătoare edițiilor anterioare – Helsinki și Lyon (2019), Malaga și Göteborg (2020) și Valencia și Bordeaux (2022). Acestea sunt repere ale turismului inteligent în Europa și se află în fruntea clasamentelor internaționale de sustenabilitate, inovație, locuibilitatea și aplicarea practicilor inteligente.

Capitala Europeană a Turismului Inteligent este o inițiativă a UE, finanțată în prezent prin programul COSME, care urmărește să promoveze acest tip de turism prin recompensarea orașelor pentru abordările lor inovatoare în materie de accesibilitate, digitalizare, durabilitate și moștenire culturală și creativitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.