Personalul auxiliar British Airways se pregătește de grevă la Aeroportul Heathrow!

0 173

Personalul de la check-in al British Airways și echipajul de la sol de la Heathrow au votat pentru a intra în grevă, cel mai probabil la începutul vacanței de vară. Peste 700 de angajați ai aeroportului Heathrow, reprezentați de sindicatul GMB, vor să intre în grevă din cauza unei dispute cu privire la reducerea cu 10% a salariilor impusă în timpul pandemiei.

Separat, personalul de check-in al British Airways de la Londra Heathrow, reprezentant de sindicatului Unite, a votat, de asemenea, pentru grevă. Peste 500 de membri ai Unite au votat în favoarea grevei.

Unite a spus că disputa este rezultatul restabilirii de către BA a reducerii de 10% a salariilor făcute în timpul pandemiei către conducere, dar nu a restabilirii ratelor salariale pentru personalul de check-in.

Sindicatul GMB trebuie acum să informeze British Airways cu două săptămâni înainte de a declanșa greva, ceea ce înseamnă că aceasta ar putea începe în iulie.

Reprezentanții British Airways au declarat: „Suntem extrem de dezamăgiți de faptul că sindicatele au ales această formă de protest. În ciuda mediului extrem de provocator și a pierderilor de peste 4 miliarde de lire sterline, am făcut o ofertă de plată de 10%, care a fost acceptată de majoritatea celorlalți colegi. Ne angajăm pe deplin să lucrăm împreună pentru a găsi o soluție, deoarece pentru a recâștiga încrederea clienților noștri și pentru a ne reconstrui afacerea, trebuie să lucrăm în echipă. Bineînțeles că ne vom ține clienții la curent cu ce înseamnă acest lucru pentru ei, pe măsură ce situația evoluează.

Clive Wratten, directorul executiv al Business Travel Association, a comentat: „Lucrătorii British Airways, votând în favoarea grevei, se joacă cu mijloacele de trai ale oamenilor de afaceri, amenință companiile din întreaga țară și distrug sărbătorile mult așteptate de mii de britanici. Mai simplu spus, călătorii merită mult mai mult. Business Travel Association cere companiei aeriene, sindicatelor și angajaților să servească interesele pasagerilor săi.”

Grevele personalului companiei aeriene sunt sub controlul companiei aeriene. Dacă zborul vostru este întârziat sau anulat din această cauză, probabil că veți avea dreptul la despăgubiri conform legilor pasagerilor aerieni.

Totodată, compania aeriană afectată de grevă, în speță British Airways în cazul acesta, trebuie, de asemenea, să redirecționeze pasagerii pe alte zboruri posibile, folosind relațiile cu alți transportatori, acolo unde este posibil.

Leave A Reply

Your email address will not be published.