JetBlue a ridicat miza în lupta pentru preluarea rivalei Spirit Airlines

0 87

JetBlue a crescut miza în lupta cu Frontier pentru a prelua rivalul american ultra-low-cost Spirit Airlines. JetBlue a decis să ofere 33,50 USD per acțiune, în creștere cu 6,3% față de oferta anterioră, făcută la începutul lunii.

Noua ofertă este în valoare de 3,64 miliarde de dolari, față de oferta inițială a Frontier, în valoare de 2,9 miliarde de dolari. Acesta este cel mai recent efort al companiei JetBlue, cu sediul în New York, de a contracara oferta rivală Frontier pentru Spirit și de a creia a cincea cea mai mare companie aeriană din SUA.

Spirit, cu sediul în Florida, a declarat că va lucra cu o echipa formată din consilieri financiari și juridici „pentru a evalua propunerea revizuită a JetBlue și pentru a face următorii pași considerați a fi în interesul Spirit și al acționarilor săi”.

Spirit a fost de acord să încheie un angajament cu JetBlue după ce a fost majorată taxă de despărțire la 350 de milioane de dolari, plătibilă acționarilor Spirit în cazul în care afacerea eșuează din motive antitrust.

Cu toate acestea, Spirit continuă să fie în discuții cu Frontier în conformitate cu termenii acordului său de fuziune existent. Acesta intenționează să ofere o actualizare înainte de adunarea specială a acționarilor Spirit, programată pentru 30 iunie.

Directorul executiv al JetBlue, Robin Hayes, a declarat: „După discuțiile cu echipa Spirit, care a avut loc săptămâna trecută, și o analiză suplimentară de due diligence, suntem mai convinși ca niciodată că o tranzacție JetBlue-Spirit ar crea un adevărat competitor național pentru cei „Big Four” [American Airlines, United, Delta Air Lines și Southwest Airlines] și oferă plus valoare tuturor părților interesate. „Împreună, vom oferi tarife mai mici și o experiență mai bună pentru mai mulți clienți.

„Suntem gata să trecem rapid pentru a ajunge la un acord de fuziune, aducând mai multă valoare acționarilor, mai multă concurență industriei și mai multe oportunități, inclusiv cultura incredibil de puternică și angajamentele JetBlue față de membrii echipajului nostru, în timp ce salutăm membrii echipei Spirit în JetBlue” 

Leave A Reply

Your email address will not be published.