Persoanele nevaccinate se confruntă cu măsuri restrictive suplimentare privind călătoriile în țările din UE

0 2.111

Odată cu activarea certificatului digital COVID-19 UE, cel ce confirmă vaccinarea sau recuperarea în urma infectării cu noul coronavirus, țările europene l-au impus obligatoriu pentru călătoriile în granițele UE.

În prezent, majoritatea țărilor europene impun restricții stricte asupra călătorilor care nu s-au vaccinat / vindecat în urma infectării cu COVID-19. Scopul este acela de a limita răspândirea noilor tulpini de coronavirus și pentru a proteja populația. O persoană care nu a dobândit imunitatea prin vaccin sau în urma testării este mult mai vulenarbilă în fața bolii. Astfel, acestea trebuie să se testeze sau să rămâna în izolare, în funcție de țara de plecare și cea de destinație.

România a impus măsuri restrictive

Înclusiv România a impus măsuri restrictive celor ce călătoresc din zonele galbene și roșii, iar certificatul digital COVID-19 este singurul document recunoscut pentru a confirma testarea, vaccinarea sau vindecarea. Astfel, cei ce călătoresc spre România din zona galbenă vor putea ocoli carantina dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR sau dovada vaccinării, în ambele cazuri se acceptă doar certificatul digital COVID. Cei ce călătoresc din zona roșie spre România vor putea ocoli carantina doar dacă sunt vaccinați împotriva noului coronavirus. Măsuri asemănătoare au impus și autoritățile din Lituania, Cehia.

Finlanda aplică măsuri mai dure, interzicând călătoriile nevaccinaților din anumite țări europene și terțe. Și Danemarca ia în calcul să aplice noi măsuri restrictive împotriva persoanelor nevaccinate. Cei ce călătoresc în Danemarca din țări și regiuni incluse pe lista galbenă trebuie să fie supuși unei duble testsări, în timp ce cei care călătoresc din țări și regiuni incluse pe lista portocalie trebuie să rămână izolați, cu excepția cerințelor de testare.


Italia, Germania, Spania, Franța și multe alte țări europene au început să impună certificatul digital COVID-19 UE inclusiv pe plan interne, în special pentru a facilita accesul în spații închise, zone aglomerate, concerte, spectacole și alte evenimente culturale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.