Persoanele nevaccinate nu vor mai putea călători cu trenul și avionul

0 1.405

Canada a adoptat noi măsuri restrictive pe plan local. Călătorii nevaccinați cu vârsta de peste 12 ani nu se vor putea urca într-un avion de pasageri sau într-un tren. Testul COVID-19 nu va mai fi util pentru majoritatea oamenilor. Deci repetăm: persoanele nevaccinate nu vor mai putea călători cu trenul și avionul în Canada.


Guvernul federal a adoptat aceste măsuri pe 30 octombrie, dar a stabilit o perioadă scurtă de tranziție în timpul căreia le-a permis călătorilor nevaccinați să se îmbarce într-un tren sau un avion prezentând întotdeauna un test PCR COVID-19 negativ efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie. 

Cu toate acestea, Canada a reacționat dur la apariția noii variante Omicron, implementând noua și stricta cerință în această săptămână.

Descoperirea noii variante a dus la închiderea frontierelor și la controale mai riguroase în Canada, precum și în alte țări și regiuni de teama impactului acesteia sau că ar putea fi mai transmisibilă și mai periculoasă. Încă se știu mult prea puține informații despre noua tulpină, cu excepția faptului că are 36 de mutații, de două ori mai multe decât a avut varianta Delta.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că riscul legat de varianta Omicron este foarte mare. Cu toate acestea, conform medicilor sud-africani care l-au identificat, cei infectați cu noua tulpină au avut simptome foarte ușoare și nu au necesitat spitalizare.

În acest context, guvernul canadian a stabilit că orice persoană care intră în Canada sau care se îmbarcă într-un avion sau tren în interiorul țării trebuie să fie vaccinată complet. În prezent, nu există nicio obligație de a respecta carantina, cu excepția persoanelor care au tranzitat recent sudul Africii. De remarcat faptul că la intrarea în Canada se mai face un test, iar persoanele trebuie să se izoleze până la primirea rezultatului.

Companiile aeriene canadiene vor verifica statusul fiecărui pasager. De asemenea, folosirea măștilor și controalele medicale sunt menținute obligatorii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.