Hotel Intercontinental va deveni Grand Hotel Bucharest

0 761

Hotelul Intercontinental, acest simbol al României, va fi rebotezat Grand Hotel Bucharest, de la 1 ianuarie 2022. Decizia vine ca urmare a faptului că, pe 31 decembrie, contractul de management între Compania Hotelieră Intercontinenal România S.A. şi Intercontinental Hotel Group (IHG) se încheie, anunță Hotnews.ro, citând anunțul făcut de proprietari.


Asta nu va schimba nimic în activitatea hotelului. Noul Grand Hotel Bucharest îsi va continua activitatea şi va oferi oaspeţilor săi aceleași servicii hoteliere ca și până acum, în concordanță cu poziția și reputația pe care le deține în peisajul hotelier, se mai arată în anunț.

Totodată, proprietatea va intra într-un amplu proiect de renovare şi modernizare începând cu anul 2022. Acest proces de transformare are în vedere aducerea proprietăţii la cele mai noi standarde hoteliere pentru a raspunde exigentelor actuale ale oaspeţilor.

Îmbunătăţirile vor viza creșterea nivelului calităţii experienţelor oaspeţilor, sporirea indicatorilor de satisfacţie, şi alinierea la trendurile internaţionale de design și ospitalitate. Finalizarea proiectului de modernizare este planificata pentru anul 2024, valoarea investiţiilor fiind estimată la 21 milioane de Euro.

Hotelul Intercontinental a fost inaugurat oficial la 14 mai 1971, în prezenţa primarului Capitalei, a altor oficialităţi române, precum şi a preşedintelui firmei Tower International, finanţatorul principal, notează Agerpres.

Primul oaspete al hotelului a fost înregistrat pe 20 februarie 1971, fiind un cetăţean american. De-a lungul vremii, aici au fost cazate o serie de personalităţi, precum Kurt Waldheim, secretarul general al ONU, Gustav Heinemann, preşedintele Republicii Federale Germania, magnatul american David Rockefeller, tenorul italian Luciano Pavarotti.

La Hotelul Intercontinental există camera în care au fost filmate cadrele de interior din vestitul film ”Nea Marin miliardar”, film realizat în 1979!

Leave A Reply

Your email address will not be published.