Patru pasageri au leșinat pe un zbor operat de Corendon Airlines!

0 1.185

Cel puțin patru pasageri au leșinat pe un zbor Corendon Airlines, care era operat pe ruta Köln – Rodos. Circumstanțele care au condus la leșinurile succesive par legate de o defecțiune a ventilației, lucru deocamdată informat de compania aeriană.Incidentul a avut loc la bordul unui Boeing 737-800 Corendon Airlines Europe (înmatriculare Malta 9H-TJE) care opera zborul XR1050 de la Köln/Bonn (CGN) spre Rhodos (RHO), pe 25 octombrie 2021, cu 180 de pasageri și 6 membri ai echipajului.

Potrivit Aviation Herald, problemele au început după ce avionul a ajuns la nivelul de croazieră FL370. O femeie a ieșit din toaletă, apoi a leșinat. Era „complet palidă, inconștientă și tremurând din cap până în picioare”. Câteva clipe mai târziu, un bărbat a leșinat în apropiere de primul caz.

Un medic și o asistentă de la bord au început să trateze pacienții înainte ca alți doi călători să leșine. Femeia a rămas inconștientă 20-30 de minute, dar apoi a început să-și revină „după ce aerul condiționat din cabină fusese reconfigurat”. La un moment dat, doctorul a cerut un defibrilator, dar i s-a spus că nu există la bord. Potrivit raportului său, el a folosit apoi trusa medicală de la bord.

Aeronava a continuat spre Rodos și a aterizat în siguranță conform programului. Aeronava a rămas în serviciul operațional, operând și zborul de retur.

Aviation Herald raportează că pasagerii au simțit mirosul puternic de gaze de evacuare, la îmbarcare. Acest lucru se poate întâmpla atunci când aeronavele nu sunt conectate la o unitate de alimentare auxiliară (APU) și folosesc propriul APU.

În timp ce o defecțiune a ventilației pare să fie cel mai probabil cauza pentru cele patru cazuri de leșin, Corendon Airlines a emis o declarație foarte defensivă, infirmând această posibilitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.