blank

Pasagerii nu mai sunt controlați la intrarea în Marea Britanie

2 8.656

Călătorii care se întorc în Anglia din țările aflate pe listă verde sau galbenă nu mai sunt verificați la intrarea pe teritoriul britanic. Ofițerii Forței de Frontieră nu mai trebuie să verifice dacă noii sosiți dețin rezultatul negativ al unui test PCR, dacă au programat următoarele teste sau dacă au completat formularul de localizare a pasagerilor care să prezinte adresa unde se vor auto-izola, în caz de nevoie.

Acum, greul va fi dus de companiile aeriene care vor verifica dacă pasagerii dețin documentele corecte și să ferifice rezultatele testelor pentru Covid-19 efectuate înainte de a călători. Un Executiv al Aeroportului Heathrow a declarat pentru Financial Times că această relaxare a controalelor are sens, din moment ce companiile aeriene fac deja verificările documentelor călătorilor înainte de îmbarcare, mai ales că acestea se confruntă cu amenzi dure dacă lasă oamenii să zboare fără documentația corectă.

Cu siguranță, va reduce semnificativ timpul de la cozile din aeroport și, sperăm, și nivelul de injurii la care sunt supuși reprezentanții Forței de Frontieră”, a declarat Lucy Moreton, de la ISU.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „Prioritatea noastră maximă este protejarea sănătății publicului, iar regimul nostru consolidat de la frontieră contribuie la reducerea riscului transmiterii de noi variante”.

Toate formularele de localizare și documentele pasagerilor sunt în continuare verificate de către transportatori, așa cum li se cere în mod legal și să sugereze unde e greșit. Această cerință legală pentru transportatori este susținută de un regim de conformitate robust, care este supravegheat de autoritățile de reglementare.

Respectarea acestor reguli este esențială pentru a proteja populația de noile variante ale Covid-19 și, prin urmare, vor exista amenzi dure pentru cei care nu respectă regulile.

Începând cu data de 19 iulie, călătorii britanicii care se întorc în Marea Britanie, dintr-una din țările aflate pe lista verde sau pe lista galbenă, au de respectat anumite reguli.

Călătorul ESTE vaccinat complet prin Programul de Vaccinare din UK

 • trebuie să efectueze un test PCR pentru Covid-19 înainte de plecare. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore și trebuie să fie efectuat de fiecare pasager, chiar dacă a fost complet vaccinat, daca este cetățean al Marii Britanii sau dacă se întoarce dintr-o țară aflată pe lista verde.
 • trebuie să achiziționeze și să rezerve un test pe care îl va efectua în primele 2 zile de la întoarcerea pe teritoriul britanic. Testul trebuie să fie efectuat de fiecare pasager, chiar dacă a fost complet vaccinat, daca este cetățean al Marii Britanii sau dacă se întoarce dintr-o țară aflată pe lista verde.
 • trebuie să completeze un formular pe care să se regăsească adresa la care va sta până când va primi permisiunea de a ieși din izolare, dacă cel de-al doilea test efectuat va avea un rezultat negativ. Formularul trebuie să fie completat de fiecare pasager, chiar dacă se întoarce dintr-o țară aflată pe lista verde.
 • regulile de mai sus nu sunt valabile pentru minorii sub 10 ani

Călătorul NU ESTE vaccinat complet prin Programul de Vaccinare din UK

 • trebuie să efectueze un test PCR pentru Covid-19 înainte de plecare. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore și trebuie să fie efectuat de fiecare pasager, chiar daca este cetățean al Marii Britanii sau dacă se întoarce dintr-o țară aflată pe lista verde.
 • trebuie să achiziționeze și să rezerve un pachet de teste pe care le va efectua în ziua 2 și ziua 8 de la întoarcerea pe teritoriul britanic. Testele trebuie să fie efectuate de fiecare pasager, chiar daca este cetățean al Marii Britanii sau dacă se întoarce dintr-o țară aflată pe lista verde.
 • trebuie să completeze un formular pe care să se regăsească adresa la care va sta până când va primi permisiunea de a ieși din izolare, dacă cel de-al treilea test efectuat în ziua 8 va avea un rezultat negativ. Formularul trebuie să fie completat de fiecare pasager, chiar dacă se întoarce dintr-o țară aflată pe lista verde.
 • regulile de mai sus nu sunt valabile pentru minorii sub 10 ani

Regulile nu se aplică dacă pasagerul călătorește dintr-o țară aflată pe lista roșie.

Regulile nu se aplică dacă pasagerul călătorește dintr-o țară aflată pe lista roșie sau daca a tranzitat sau dacă a vizitat Franța în ultimele 10 zile. În acest caz, călătorul va trebui să țină cont de regulile de călătorie impuse de pentru țările aflate pe lista roșie, care sunt după cum urmează:

 • doar cetățenii britanici, irlandezi și cei cu drept de rezidență în Marea Britanie au dreptul să intre pe teritoriul britanic dacă au călătorit într-una din țările aflate pe lista roșie.
 • trebuie să efectueze un test PCR pentru Covid-19 înainte de plecare. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore și trebuie să fie efectuat de fiecare pasager, chiar dacă a fost complet vaccinat.
 • trebuie să achiziționeze și să rezerve un pachet de teste pe care le va efectua în ziua 2 și ziua 8 de la întoarcerea pe teritoriul britanic. Testul trebuie să fie efectuat de fiecare pasager, chiar dacă a fost complet vaccinat.
 • trebuie să achiziționeze și să rezerve un pachet de cazare, la un hotel aprobat de guvernul britanic, unde să se autoizoleze pe o perioadă de 10 zile. Ziua în care pasagerul a ajuns ăn Marea Britanie este Ziua 0. Prețil unei camere pornește de la 1.750 de lire sterline.

Nerespectarea regulilor menționate sau falsul în declarații este considerată o faptă extrem de gravă, iar vinovatul poate primi o amendă ce poate ajunge până la 10.000 de lire sterline sau poate fi arestat și poate fi condamnat la 10 ani de închisoare.

2 Comentarii
 1. Elena says

  Partea despre Franța induce in eroare. Trebuie într-adevăr respectate regulile pentru țările de pe list roșie, in sensul ca si dacă ești vaccinat in UK tot trebuie sa stai in carantina, dar Franța este pe lista galbena și nu se face carantina in hotel.
  De asemenea, tot pe gov.uk, nu scrie ca e obligatoriu test PCR.

  1. Sorin says

   Toate masurile sunt respectate, doar ca nu se mai face controlul pasagerilor aerini la intrarea in UK pentru ca o fac companiile aeriene. Legat de partea terestra si de toate celelalte masuri aplicate in functie de culoarea zonei, toate masurile raman asa cum sunt ele stabilite de UK

Leave A Reply

Your email address will not be published.