blank

Parcarea în Mamaia, între orele 19:00-09:00, este gratuită. Vezi cât costă parcarea pentru 24 de ore!

0 843

Proiectul de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța aprobat prin HCL nr.123/2021 a fost aprobat astăzi de consilierii locali.

Obligativitatea plății tarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 19:00-09:00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv.

Demersul vine în completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Regulamentul parcărilor prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună și de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună.

Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din stațiunea Mamaia va fi îmbunătățită de comun acord, între Confort Urban și agenții economici prin simplificarea modalității de contractare și introducerea unor abonamentela purtător.

Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0 și nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziția turiștilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanța pentru plata parcării.

La acest moment în stațiunea Mamaia, din cele 6900 de locuri de parcare sunt contractate doar 100 sunt cu abonament unic iar aproximativ 1200 cu abonament suplimentar. În acest fel, ne dorim să creștem numărul locurilor contractate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate 1300 de locuri de parcare din cele 6900 disponibile.

Dar chiar și la tariful standard stabilit de autoritățile din Constanța, parcarea pentru 24 ore în Mamaia s-a ieftenit considerabil. Vă reamintim că în zona zero se plătește taxa de parcare ce pornește de la 2 lei/prima oră; 2 ore = 6 lei; 3 ore = 10 lei; +1 oră = 4 lei. La un calcul simplificat rezultă că oricine parchează în zona zero poate plăti doar 38 lei/24 ore dintre care 14 ore sunt gratuite. Însă, așa cum specificam și în alte articole, unele hoteluri din Mamaia oferă parcarea gratuită!

Leave A Reply

Your email address will not be published.