blank

Paravanul a picat / Blue Air s-a retras din privatizarea Air Moldova

0 1.822

În urmă cu aproximativ 1 an, scriam despre privatizarea Air Moldova. La vremea respectivă, am publicat un articol între teorie și practică. Iar prezentul mi-a confirmat cele spuse în acel articol.

Blue Air a fost doar o companie paravan, care avea să dea greutate tranzacției. Însă mascând realitatea din spatele privatizării. Conform https://www.mold-street.com, Blue Air a cedat acțiunile de la Civil Aviation Group S.R.L. în coantum de 49% către POMERS DZINTARS (LETONIA), administratorul companiei.

Blue Air s-a retras din privatizarea Air Moldova

Schimbarea acționariatului a fost făcută în perioada 18 septembrie – 7 octombrie 2019, într-o perioadă tulbure pentru Air Moldova. Conform mold-stret.com, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA și Procuratura Anticorupție au aplicat sechestru în valoare de 301.6 milioane lei moldovenești pe capitalul Air Moldova, dar și al Civil Aviation Group S.R.L..

Totodată, ARBI a pus un sechestru de 670 milioane lei moldovenești pe bunurile și activele companiei Air Moldova, inclusi pe automobile, imobile și 2 avioane.

După 1 an de la privatizare, Air Moldova se confruntă cu mari probleme financiare. Nimic din cele menționate în momentul privatizării nu s-a realizat. Citiți raportul complet pe https://www.mold-street.com.

Leave A Reply

Your email address will not be published.