Organizația Mondială a Turismului (OMT) anunță că sunt deschise 53% din destinațiile turistice din lume

0 1.159

Conform Organizației Mondiale a Turismului (WORLD TOURISM ORGANIZATION), 53% din destinațiile din întreaga lume au început să ușureze restricțiile de călătorie, care au fost puse în aplicare ca răspuns la pandemia Covid-19.


Ultimul raport al OMT arată că un total de 115 destinații (53% din toate destinațiile din lume) au redus restricțiile de călătorie începând cu 10 septembrie 2020. Sunt cu 28 mai multe față de numărul raportat anterior pe 19 iulie. Din acest total de 115 destinații deschise, 2 au ridicat toate restricțiile, celelalte 113 păstrând unele restricții.

115 destinații (53% din toate destinațiile din lume) au redus restricțiile de călătorie

Destinațiile care au restricții de călătorie relaxate tind să aibă infrastructură de sănătate și igienă la nivel înalt sau foarte ridicat. De asemenea, tind să aibă rate relativ mici de infecție cu COVID-19.

În țările cu economia foarte dezvoltată, 79% din destinațiile turistice au deja restricții relaxate. În economiile emergente, doar 47% dintre destinațiile turistice au făcut acest lucru.

64% dintre destinațiile, care au relaxat restricțiile, au o dependență medie spre mare de transportul aerian pentru călătoria turiștilor internaționali.

Între timp, raportul OMT arată că multe destinații din întreaga lume abordează cu extremă prudență reducerea restricțiilor de călătorie pe care le-au pus în aplicare ca răspuns la pandemie.

În prezent, există și 93 de destinații (43% din toate destinațiile din lume) care își păstrează granițele complet închise turismului, dintre care 27 le-au închis complet timp de cel puțin 30 de săptămâni.

În plus, mai mult de jumătate din toate destinațiile ale căror granițe sunt complet închise turismului se numără printre cele mai vulnerabile țări din lume.

Da, cam asta e realitatea globala cu privire la turism. Să ieșim din sferea conspirației și să conștientizăm că se pierde mii de miliarde de EURO / DOLARI doar din turism și aviație. Nu mai punem la socoteală celelalte structuri economice. Așa că ar fi bine să ne păstrăm sănătoși prin aplicarea măsiurilor de prevenție.

Leave A Reply

Your email address will not be published.