blank

Olanda impune testarea pentru cetățenii vaccinați care călătoresc din Austria, Croația, Slovenia și Suedia

0 338

Guvernul olandez impune cerințe suplimentare pentru cei care sosesc în țară din patru țări ale Uniunii Europene începând cu data de 27 august, după o creștere a numărului de cazuri de Coronavirus pe teritoriul lor. Cele patru țări au fost mutate pe lista galbenă din aceleași considerente.

Decizia a fost anunțată de Ministerul Afacerilor Externe și afectează călătorii din Austria, Croația, Slovenia și Suedia. Începând de vineri, 27 august, cei care călătoresc din cele patru țări trebuie să prezinte Certificatul digital COVID UE care dovedește că:

  • au fost complet vaccinați împotriva COVID-19, cu unul dintre vaccinurile aprobate de Olanda ca dovadă a imunității pentru călătorie,
  • s-au recuperat de pe urma infectării cu COVID-19 în ultimele 180 de zile sau
  • să prezinte rezultatul ngativ al unui test PCR efectuat înainte de a ajunge în Olanda

Călătorii care ajung în Olanda din aceste țări sunt sfătuiți să testeze la sosirea în Olanda, chiar dacă sunt vaccinați.

Datele oferite de Organizația Mondială a Sănătății arată că numai în Austria, care găzduiește 8.859.000 de rezidenți, au fost depistate un total de 1.329 de cazuri în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat numărul de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei la 677.276. Suedia, pe de altă parte, a înregistrat 1.122.139 de cazuri de la izbucnirea pandemiei, dintre care 1.519 în ultimele 24 de ore, iar în Suedia locuiesc peste 10 milioane de persoane.

Croația și Slovenia, cu 4.076.000 milioane de locuitori și respectiv cu 2.081.000 milioane de locuitori, au înregistrat un număr mai mare de cazuri COVID-19 în ultimele zile. În ultimele 24 de ore, Croația a raportat 596 de cazuri, în timp ce, în Slovenia, s-au înregistrat 509 cazuri noi.

Călătoriile din țări terțe rămân posibile pentru cei care dețin un certificat de vaccinare valabil care îndeplinește cerințele stabilite de autoritățile olandeze și dacă a trecut perioada de 14 zile de la rapel.

„Un certificat de vaccinare nu este suficient dacă călătoriți dintr-o țară care a fost desemnată ca fiind zonă cu risc epidemilogic ridicat. Este nevoie și de efectuarea unui test PCR negativ care să fie efectuat înainte de a intra în Olanda.”, a gost declarația Guvernului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.