Olanda elimină regula de distanțare fizică din unitățile de învățământ, dar prelungește alte măsuri restrictive!

0 664

În această săptămână a fost administrată cea de-a 22-a milionă doză de vaccin. Olanda are acum o acoperire de vaccinare ridicată, iar cifra continuă să crească zilnic. Cu toate acestea, este încă necesară o serie de măsuri restrictive până când va fi depășit numărul critic de imunizați.

Există încă aproximativ 1,8 milioane de persoane care nu sunt imunizate, fie prin vaccinare, fie prin infecție. Din fericire, valul patru de infecții trece repede și autoritățile speră ca numărul celor internați în stare gravă să nu mai crească prea mult.

Acest lucru arată cât de importantă este vaccinarea. Cu toate acestea, perspectivele favorabile actuale nu sunt o garanție pentru ratele scăzute de infecție în toamnă și iarnă.

Prin urmare, guvernul a decis să adopte o abordare atentă, pas cu pas, pentru ridicarea regulii de 1,5 metri. Începând cu 30 august, distanțarea socială nu va mai fi necesară în școlile profesionale secundare (MBO), la instituțiile de învățământ profesional superior (HBO) și la universități. Toate celelalte măsuri existente în prezent vor fi prelungite până la 19 septembrie inclusiv. Pe 17 septembrie, guvernul va evalua dacă este posibil să se treacă la următorul pas.

Până atunci, restaurantele și barurile pot funcționa în baza capacității existente pe locuri; cluburile de noapte și de cabaret rămân închise; măsurile restrictive pentru evenimentele publice vor fi extinse.

Se ia în calcul ca din 20 septembrie, ca regula de distanțare fizică de 1.5 metri să fie ridicată peste tot. Autoritățile speră ca tot de la această dată să ridice și alte măsuri restrictive existente.

Pentru a încuraja populația să se vaccineze, autoritățile din Olanda au decis să deschidă câteva centre de vaccinare pentru administrarea dozelor fără programare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.