OFICIAL: Se reiau zborurile spre Spania, Belgia, Olanda și Marea Britanie

10 21.714

Oficial, în seara aceasta, ROMATSA a actualizat NOTAM-ul prin care ridica restricția de zbor pentru Spania, Belgia, Olanda și Marea Britanie. Actualizarea aceasta vine după ce INSP România a actualizat lista verde. Nu mai puțin de 32 de țări și teritorii au intrat în grațiile autorităților de la București.Se reiau zborurile spre Spania, Belgia, Olanda și Marea Britanie

Deci, din 7 iulie, liber la zboruri între România și Spania, Belgia, Olanda și Marea Britanie. Putem spune că activitatea aeriană din România se poate relua în proporție de peste 95%.

În continuare există restricții de zbor spre România din Teritoriile îndepărate ale Franței, Iran, SUA și Turcia. Daca din primele 3 țări menționate nu avem zboruri directe, singurele zboruri cu adevărat suspendate și afectate rămân cele între România și Turcia. Și implicit sunt afectate zborurile charter. Măsura de suspendare zboruri este activă pe toată durata stării de alertă. Lista verde este actualizată de INSP în fiecare zi de luni.

Se reiau zborurile spre Spania, Belgia, Olanda și Marea Britanie

Dar să revenim la informația pozitivă a momentului. Putem spune că nu mai există țară europeană cu restricție de zbor spre România. Chiar dacă unele au rămas în zona galbenă, asta nu înseamnă că nu vor putea fi operate zboruri. Și da, pasagerii ce vor călători din zona galbenă spre România vor intra în izolare / carantinare după ce legea va fi votată în Parlament și va apărea in MO.

Dragi cititori, după aproximativ 4 luni de blocaj general, aviația și-a reluat zborul. Continuați să ne urmăriți pentru că doar așa veți fi informați despre rute noi, zboruri, programe operaționale și despre toate modificările apărute în vremea pandemiei de COVID-19.

10 Comentarii
 1. Geo Popescu says

  Da-ți băi fraților drumul la zboruri înspre Turcia că am obosit să-mi tot cumpăr bilete. Am 4 zboruri anulate până acum și nici nu sunt sigur că cel după 20 Iulie se va tine. În plus mai cer și taxa ca să pot zbura. Chipurile… După care TEAPA. Ajunge cu așa zisă pandemie. Ați luat destui bani de la OMS. Chiar nu vă pasă și de noi Romanii care suntem blocați de 5 luni în afara țării? Suntem mii de Romani blocați în alte țări. SPER SA LUAȚI LA CUNOȘTINȚĂ ȘI SĂ DESCHIDEȚI PE 17 IULIE. FĂRĂ AMÂNARE. VĂ SCRIE UN ROMÂN DISPERAT CU DOR DE CEI DRAGI.

  1. Sorin Rusi says

   Asta nu tine de companii aeriene sau agentii de turism, ci de pandemie si cum clasifica autoritatile situatia.

 2. Geo says

  Am uitat sa scriu că sunt în Țările de Jos și depind de Turkish Airlines. Mulțumesc pentru înțelegere.

 3. Mihaela says

  Daca vin din UK stau în izolare in Romania, dar invers?
  Mulțumesc

  1. Sorin Rusi says

   Daca veniti in Romania, in acests moment, nu se sta in izolare. In schimb UK are aplicata izolarea pentru romani

 4. Jeni says

  Daca vin din Romania in Belgia , stau in izolare?
  Multumesc!

Leave A Reply

Your email address will not be published.