blank

OFICIAL: Romania a actualizat lista roșie (22 iulie 2021). Malta intră pe lista roșie!

0 7.964

Pe 22 iulie, România a actualizat lista roșie, alături de lista galbenă și cea verde. Malta, Iran și Irak au intrat pe lista roșie! Spania, Portugalia, Cipru, Tunisia, Olanda rămân pe lista roșie. În conformitate cu noua lege, România nu mai solicită prezentarea obligatorie a unui test negativ PCR la îmbarcare. Toți cei ce călătoresc din zona roșie vor intra în carantină, asta dacă nu sunt vaccinați complet.

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 48 din 22.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Dacă veți călători din zona roșie (ex Marea Britanie, Malta, Spania etc.) spre România, veți sta carantină timp de 14 zile, având posibilitatea de a scurta carantina dacă vă testați în ziua a 8-a. Testul PCR nu vă ajută să evitați carantina. În schimb, dacă sunteți vaccinați puteți fi scutiți de carantină.

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  1. Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  2. Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  3. Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori.
Leave A Reply

Your email address will not be published.