OFICIAL: Romania a actualizat lista galbenă (22 iulie 2021). Danemarca, Oman și Maldive au intrat pe lista galbenă!

0 2.392

Pe 22 iulie, România a actualizat lista galbenă, alături de lista roșie și cea verde. Danemarca, Oman și Maldive au intrat pe lista galbenă! Grecia rămâne pe lista galbenă, dar este la un pas de a intra în zona roșieÎn conformitate cu noua lege, România nu mai solicită prezentarea obligatorie a unui test negativ PCR la îmbarcare. Insă testul PCR negativ vă scapă de carantină dacă veți călători din zona galbenă spre România, asta în cazul în care nu sunteți vaccinați.

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 48 din 22.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

🟡 Dacă veți călători din zona galbenă (ex. Grecia sau Danemarca etc.) spre România, trebuie să prezentați transportatorului dovada efectuării unui test PCR, cu rezultat negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare, pentru a evita carantina. Dacă sunteți vaccinați, testul și carantină nu mai sunt obligatorii.

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  1. Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  2. Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  3. Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori.
Leave A Reply

Your email address will not be published.