OFICIAL: Romania a actualizat lista roșie (15 iulie 2021). Spania, Olanda și Portugalia au intrat pe lista roșie!

0 9.201

Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Pe 15 iulie, România a actualizat lista roșie, alături de lista galbenă și cea verde. Spania, Olanda și Portugalia au intrat pe lista roșie! În conformitate cu noua lege, România nu mai solicită prezentarea obligatorie a unui test negativ PCR la îmbarcare. Toți cei ce călătoresc din zona roșie vor intra în carantină, dacă nu sunt vaccinați complet.

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 46 din 15.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Lista prevăzută mai sus intră în vigoare începând cu data de 18.07.2021, ora 00:00!

Dacă veți călători din zona roșie (ex Marea Britanie, Spania etc) spre România, veți sta carantină timp de 14 zile, având posibilitatea de a scurta carantina dacă vă testați în ziua a 8-a. Testul PCR nu vă ajută să evitați carantina, dar vă permite să călătoriți. În schimb, dacă sunteți vaccinați puteți fi scutiți de carantină.

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  1. Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  2. Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  3. Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.