Noua companie aeriană italiană – ITA (noua Alitalia) – va fi operațională începând cu 15 octombrie

0 563

Italia și Comisia Europeană (CE) au încheiat „pozitiv” negocierile pe care le purtau de câteva luni pentru nașterea noii Alitalia, numită Ita (Italia Trasporto Aereo). Acest lucru a fost anunțat joi de Ministerul Economiei și Finanțelor, care a indicat că noua companie va fi „pe deplin operațională” începând cu 15 octombrie, când sunt așteptate primele decolări.

Guvernul Italiei, condus de Mario Draghi, a fost în discuții cu Bruxelles timp de câteva luni pentru a crea noua linie aeriană, Ita, în detrimentul Alitalia, care se confruntă cu o situație financiară precară și care a fost la un pas de faliment de mai multe ori în ultimii ani.

„Cu Ita se naște o nouă și importantă companie aeriană italiană, cu perspective semnificative de dezvoltare și care va putea concura pe piața națională și internațională”, a explicat ministrul infrastructurii, Enrico Giovannini.

Negocierile s-au încheiat „pozitiv”, potrivit declarațiilor făcute de Giovannnini, și au condus la „găsirea unei soluții care să permită să contribuie în mod eficient la promovarea sectorului aviației naționale”.

Noua companie aeriană va paria pe inovație și digitalizare, în conformitate cu principiile stabilite în Planul de redresare post-pandemie aprobat de Roma. În acest sens, Ministerul Infrastructurii va urmări evoluția pieței pentru a înțelege „noile cerințe” pentru călătoriile oamenilor.

Alitalia se află sub protecția falimentului încă din 2017, fără a găsi un investitor. Italia a fost nevoită să pompeze sute de milioane de EURO pentru a menține compania pe piață, bani care nu au fost restituiți niciodată și pe care Comisia Europeană îi investighează dacă au reprezentat ajutoare de stat, deși nu a decis nimic încă.

În plus, Alitalia a primit începând cu anul trecut aproximativ 300 de milioane de euro sub formă de ajutor acordat companiilor afectate de pandemia de coronavirus, cu aprobarea Bruxelles-ului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.