OFICIAL: Persoanele ce au dobândit imunitate prin infectarea cu noul coronavirus sunt scutite de la carantină (Hotărârea 32 din 27 mai)

0 1.082

O altă problemă pe care o semnalăm în urma adoptării hotărârii 28 (din 14 mai 2021) îi vizează pe cei ce s-au imunizat natural, în urma infectării cu noul coronavirus. Conform noilor măsuri adoptate pe 14 mai, persoanele ce au dobândit imunitate naturală nu mai erau exceptate de la reguli. Acest lucru a fost confirmat chiar de secretarul de stat Raed Arafat.

Însă acest lucru s-a reglat prin Hotărârea 32 din 27 mai 2021. Astfel, sunt scutite de la carantină persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară.

Hotărârea 32 din 27 mai 2021

Măsurile adoptate intră în vigoare imediat!

Leave A Reply

Your email address will not be published.