blank

Activități interesante pe care puteți să le practicați într-un zbor de lungă durată

0 442

Un zbor de 7-8 ore sau chiar peste 10 poate fi doar lung, lung si plictisitor, ori, în cel mai fericit caz, floare la ureche. Totul depinde de cum vrei tu să fie și cum acționezi în acest sens.

Unul dintre cele mai productive lucruri pe care le-ai putea face este să citești, bineînțeles, în cazul în care ești fan al acestei activități. Sigur ai o carte voluminoasă în bibliotecă, pe care îți este mereu greu să o iei în metrou, tramvai sau autobuz, atunci când trebui să faci naveta pentru cel puțin o jumătate oră. Într-o astfel de situație încearcă să îi faci loc în bagajul de mână. Nu vei citi cu siguranță ore în șir fără să faci nicio pauză, dar e posibil să ajungi să o oferi cuiva în dar când ajungi la destinație, pentru că tu vei ști deja totul, până la ultimul cuvânt.

Filme, cărți, jocuri

Dacă te gândești totodată și la distracție și să faci în așa fel încât timpul să zboare cât mai rapid, poți achiziționa în prealabil câteva mini jocuri de călătorie. În zilele noastre există o mulțime de versiuni mini ale unor jocuri faimoase, adaptate pentru zboruri.

Poate va veni și un moment în care unele companii vor oferi posibilitatea de a le închiria, dar în dimensiuni normale. Câteva companii aeriene au avut de fapt momentul lor de glorie în această arie de divertisment, cândva în 1980 și 1990, când s-a făcut un experiment cu aparatele de tip slot.

Potrivit View From The Wing – sursa principală din online pentru călătorii interesați să afle despre cele mai bune oferte de călătorie – Singapore Airlines a încercat sloturi pentru două luni în 1981. Le-a introdus pe ruta din Singapore către San Francisco. De asemenea, în anul 1990, Swissair a lansat tendința sloturilor atașate scaunelor. Cei interesați puteau alege locuri cu mini-sloturi, având parte de adrenalină în timpul zborurilor.

Rezultatele acestui experiment nu au fost atât de satisfăcătoare, precum feedback-ul primit după aceeași experiență în aeroporturi, așa că în prezent această opțiune nu mai există. Chiar și așa, dacă îți dorești cu adevărat să ai acces la acest tip de jocuri, în timp ce te afli în aer și ești dispus totodată să optezi pentru taxa wifi, te poți bucura de diversele sloturi online, ținând laptopul pe măsuța atașată scaunului din față. Adaugă o pereche de căști pentru a intra complet în acest univers și cu siguranță și cei din jur vor observa cât de bine reușești să îți petreci timpul într-un zbor lung, fără să spui că te plictisești nici măcar un minut.

Filme cu și despre aviație

Dacă ești cinefil, înaintea opțiunilor menționate îți va trece prin minte că ai putea foarte bine să te uiți la două, trei filme cu și despre aviație. Totul depinde de durata zborului și a filmelor. Ar fi interesant și captivant să alegi o serie, una devenită legendară și despre care ai auzit multe conversații. Poate nu ai văzut niciodată unele filme vechi, cu actori renumiți, despre care nu știi foarte multe lucruri.

Cu siguranță știi cine este Elizabeth Taylor, faimoasa actriță cu ochi violet și filmul său de peste 3 ore despre Cleopatra, care a reprezentat începutul legăturii sale cu Richard Burton. Ai mai avea și varianta filmelor regizate de Béla Tarr, cineastul maghiar considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai importanți autori ai cinematografiei mondiale. Cel mai lung film al său este Sátántangó, cu o durată de 7 ore și 19 minute și cu acțiune care se petrece într-un sat din Ungaria, în anii 1990.

Activități de business

Având la dispoziție un laptop și o conexiune la internet, poți de asemenea să dai la o parte divertismentul și să recuperezi din îndeplinirea atribuțiilor pe care le ai la locul de muncă. Când conduci o afacere online, un zbor pe distanțe lungi este de fapt scuza perfectă pentru a te ocupa de aceasta. Poți folosi timpul liber pentru a recupera din munca pe care ai tot amânat-o. În majoritatea avioanelor care operează zboruri pe distanțe lungi există surse de energie electrică, astfel încât laptopul să aibă mereu „combustibil”.

Nimeni nu spune că ar trebui să te implici într-o singură activitate fără să faci măcar o pauză. La fel de bine poți să alegi activități simultane. Poate chiar nu ți s-ar părea deloc ciudat să îți aplici o mască pe față în timp ce te uiți la un film sau să servești o gustare în timp ce rostogolești zarul. Nimic nu este ieșit din comun atâta timp cât nu te gândești la granițe, în timp ce, paradoxal, treci peste granițe, în aer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.