blank

OFICIAL: Mitsubishi cumpara programul CRJ de la Bombardier

0 776

Pe 10 iunie au apărut primele informații despre intenția Mitsubishi de a cumpăra progrmaul CRJ de la Bombardier. Ambele companii au menționat că sunt discuții, dar asta nu înseamnă ceva concret.

La 2 săptămâni după zvonuri, vine și decizia finală. OFICIAL, Mitsubishi cumpără programul CRJ de la Bombardier. Va plăti 550 de milioane de dolari pentru activități de întreținere, suport, modernizare, marketing și vânzări pentru aeronavele CRJ Series. Totodată, Mitsubishi preia și datorii de 200 de milioane de dolari.

Mitsubishi cumpara programul CRJ

Bombardier va păstra instalația de producție CRJ din Mirabel, în Québec. Va continua să furnizeze componente și piese de schimb, dar și să construiască aeronave CRJ în numele Mitsubishi.

Potrivit producătorului canadian, producția CRJ este de așteptat să se încheie în a doua jumătate a anului 2020, ca urmare a comenzilor restante.

Prin această tranzacție, Bombardier se retrage de pe piața constructoare de aeronave civile și, în mai puțin de un an, va părăsi aviația comercială. Vă reamintim că Bombardier a vândut programul CSeries către Airbus. Iar compania Viking Air a preluat programul Q400.

Vă reamintim că Mitsubishi a rebranduit linai de avioane MRJ în SpaceJet. Totodată, a lansat noul model SpaceJet M100. Putem concluziona că programul CRJ cu ale sale avioane CRJ700, CRJ900 și CRJ1000 va fi înglobat în SpaceJet cu ale sale modele M75, M90 și M100.

Leave A Reply

Your email address will not be published.