OFICIAL: Marea Britanie a introdus România pe lista verde! Vedeți regulile de călătorie!

0 5.224

Guvernul britanic a anunțat modificări ale regulilor de călătorie care vor intra în vigoare începând cu 8 august – duminică, de la 4 dimineața. Au fost actualizate listele: verde, portocalie și roșie. Mai există și o listă verdeRomânia a fost introdusă pe lista verde. Începând cu 8 august, persoanele care călătoresc în Anglia din România nu vor mai trebui să fie în carantină dacă au avut ambele doze de vaccin COVID-19. Totodată, pe lista verde vor mai intra țările: Austria, Germania, Slovenia, Slovacia, Letonia și Norvegia.

România este pe lista verde a Angliei

Acum sunt 36 de țări pe lista verde, dar 16 dintre ele, inclusiv Insulele din Caraibe, Croația, Malta, Israel și Taiwan sunt pe „lista de supraveghere verde”, ceea ce înseamnă că ar putea fi mutate brusc în zona portocalie. Australia și Noua Zeelandă sunt ambele verzi, dar niciuna dintre acestea nu primește în prezent turiști britanici.

Toți cei ce călătoresc din zona verde nu trebuie să mai stea în carantină după sosirea în Anglia, cu excepția cazului în care dau test pozitiv pentru COVID-19.

India, Bahrain, Qatar și Emiratele Arabe Unite au fost mutate de la roșu la portocaliu, ceea ce înseamnă că cei ce călătoresc din aceste state în Anglia nu vor mai trebui să petreacă 11 nopți într-un hotel de carantină.

Spania va rămâne pe lista portocalie, permițând călătorilor care sunt complet vaccinați să se bucure în continuare de călătoria în Anglia fără carantină. În industria turismului s-a temut că Spania ar putea fi adăugată pe lista roșie.

Din 8 august, ora 04:00, persoanele vaccinate complet și care călătoresc din Franța în Marea Britanie nu mai trebuie să stea în carantină și nici să se testeze în ziua 8.

Trebuie menționat faptul că autoritățile britanice au crescut, de asemenea, prețul carantinei hoteliere necesar la întoarcerea dintr-o țară de pe lista roșie. Acesta va fi majorat de la 1.750 GBP la 2.285 GBP de la 12 august. Taxa pentru un adult în cameră dublă va crește de la 650 GBP la 1.430 GBP.

Să recapitulăm regulile de călătorie spre Anglia în funcție de zona din care călătoriți:

  • zona roși – Dacă ați fost într-o țară sau teritoriu de pe lista roșie în ultimele 10 zile, vi se va permite să intrați în Marea Britanie numai dacă sunteți cetățean britanic sau irlandez sau dacă aveți drepturi de ședere în Marea Britanie. Înainte de a călători în Anglia, faceți un test COVID-19 (cu excepția copiilor sub 10 ani); rezervați un pachet la un hotel de carantină + 2 teste de COVID-19; completați un formular de localizare al pasagerului. La intrarea în Anglia, se face carantină instituționalizată în cadrul unui hotel de carantină!
  • zona galbenă – Dacă ați fost într-o țară sau teritoriu de pe lista galbenă în ultimele 10 zile, vi se permite să călătoriți în Marea Britanie, indiferent de naționalitate. Înainte de a călători în Anglia, trebuie să vă testați de COVID-19 (în marja a 72 de ore până la intrarea în UK); rezervați și plătiți testele de COVID-19 pe care trebuie să le faceți după ce ajungeți în Anglia; completați un formular de localizare al pasagerului. Odată ajunși în Anglia, trebuie să stați 10 zile în carantină la domiciliu sau la o adresă declarată și trebuie să vă testați în zilele 2 și 8. Sunt scutiți de carantină și de testul din ziua 8 toate persoanele complet vaccinate în Europa sau SUA (să treacă minim 14 zile de la rapel înainte de a călători în Anglia).
  • zona verde – Înainte de a călători în Anglia, trebuie să respectați următoarele măsuri: faceți test de COVID-19 (cu excepția copiilor sub 10 ani); rezervați și plătiți pentru testul de COVID-19 din ziua 2; completați un formular de localizare al pasagerului. După ce ați ajuns în Anglia, trebuie să faceți testul din ziua 2. Nu se stă în carantină, indiferent dacă ai fost sau nu vaccinat, atâta timp cât rezultatul testului e negativ.
Leave A Reply

Your email address will not be published.