blank

COVID-19 Daily – 4 august 2021: Vaccinul de COVID-19 este eficient în fața tulpinei Delta; UE și SUA negociază condițiile de călătorie reciproce; Israel reintroduce unele restricții!

0 794

Ziua a 4-a din august aduce noi informații cu privire la evoluția pandemiei de COVID-19 la nivel global. Cercetătorii din Marea Britanie au confirmat faptul că vaccinul este eficient și în cazul tulpinei Delta. SUA și UE negociază condițiile de călătorie reciproce. Se pare că noul coronavirus poate afecta și viața sexuală. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 4 august 2021!

  • Persoanele complet vaccinate au o protecție de aproximativ 60% în fața tulpinei Delta. Informația a fost publicată Public Health England, care a făcut numeroase studii pe noile tulpini de COVID-19. Instituția a declarat că răspândirea tulpinei Delta este accelerată de tinerii nevaccinați, inclusiv mulți infectați, dar asimptomatici.
  • Marea Britanie va administra vaccinurile anti-covid și tinerilor de 16 și 17 ani. Cel puțin 1.4 milioane de adolescenți vor fi inoculați cu prima doză.
  • Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut presiuni asupra SUA pentru reducerea / eliminarea restricțiilor de călătorie aplicate cetățenilor din UE și aprobarea călătoriilor turistice între UE și SUA.
  • Israel reintroduce unele restricții pandemice pe măsură ce crește numărul de noi cazuri. Premierul Naftali Bennett a declarat că vaccinările și restricțiile reînnoite sunt cheia pentru evitarea unui nou blocaj. Pentru a evita restricții mai dure, cetățenii trebuie să se vaccineze, să poarte măști și să mențină distanțarea fizică. 
  • Un studiu realizat de cercetători din Roma a legat COVID-19 de creșterea problemelor cu disfuncția erectilă. S-a descoperit că bărbații italieni, care au fost infectați cu virusul, au fost de trei ori mai predispuși să aibă probleme de erecție comparativ cu cei care nu au avut COVID-19.
  • Ucraina a preluat 500 000 de doze de vaccin din Danemarca, potrivit președintelui Volodymyr Zelenskiy. „Suntem recunoscători prietenilor noștri din Danemarca pentru sprijinul acordat în depășirea acestei provocări globale”, a spus el. Ucraina a vaccinat 2.1 milioane de oameni dintr-o populație de 41 de milioane.
Leave A Reply

Your email address will not be published.