OFICIAL: Lista galbena a României a fost actualizata pe 24 decembrie. Austria a ieșit de pe listă, a intrat Gibraltar.

1 36.232

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 24 decembrie 2020, Hotărârea numărul 62. Prin această hotărâre a fost actualizată lista țărilor și zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.Pe lista galbenă regăsim numeroase țări din Europa: Gibraltar, Georgia, Serbia, Muntenegru, Croația, Andorra, Lituania, Letonia, Estonia, Republica Moldova, Slovacia, Cipru, Slovenia, San Marino, Ungaria, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elveția, Bulgaria, Armenia, Cehia, Jersey, Turcia, Olanda și Danemarca.

Din afara Europei, regăsim Statele Unite ale Americii, Curacao, Belize, Panama, Puerto Rico, Palestina, Azerbaidjan, Africa de Sud.

De pe lista galbenă au ieșit: Austria, Iordania, Polinezia Franceza, Armenia.

lista-galbena-romania-24-decembrie-2020

Lista intră în vigoare de la data de 25.12.2020 ora 00:00. Includerea pe listă a Africii de sud s-a realizat din cauza dovezilor de circulație pe teritoriul acestei țări a unor tulpini de virus SARS CoV-2 care prezintă multiple mutații. Vor fi suspendate zborurile dintre România și Africa de Sud, chiar dacă ele nu există :). De menționat faptul că zborurile NU vor fi suspendate din / spre țările europene aflate pe lista galbenă.

Cei care vin din țările galbene, trebuie să intre 14 zile în carantină / izolare. Se poate ieși din carantină în a 10-a zi, doar dacă se face test dupa 8 zile și iese negativ. Sunt scutiți de izolare / carantină cei ce vin în România pentru maxim 72 de ore (3 zile) și prezintă un test negativ de COVID-19.

De asemenea, dacă ai fost bolnav de COVID în ultimele 90 zile, nu se va intra în carantină indiferent dacă se vine dintr-o țară aflată pe lista galbena.

Leave A Reply

Your email address will not be published.