Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Condițiile de intrare în Muntenegru: în baza unui pașaport și a unui test tip PCR negativ COVID-19

1 411

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile muntenegrene au revizuit condițiile de intrare a persoanelor în Muntenegru, noile condiții intrând în vigoare începând cu data de 25 decembrie 2020.

Astfel, începând cu această dată, intrarea în Muntenegru se poate face doar în baza unui pașaport aflat în termen de valabilitate și a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, care să nu fie mai vechi de 72 ore la momentul intrării în Muntenegru. Pentru cetățenii străini/ români cu domiciliul/reședința în Muntenegru se acceptă și rezultatul pozitiv al unui test de anticorpi pentru SARS-CoV-2 clasa IgC prin test ELISA. 

Noile măsuri se aplică pentru toate persoanele care călătoresc în perioada următoare în Muntenegru, fie că au domiciliul/reședința în statele/regiunile incluse pe “lista verde” (pe care este inclusă și România) sau în statele/regiunile incluse pe „lista galbenă″, cât și pentru cetățenii muntenegreni care au călătorit în statele/regiunile respective în perioada de 15 zile anterior intrării în Muntenegru. 

Obligativitatea deținerii unui test NU se aplică persoanelor aflate în tranzit, membrilor corpului diplomatic, misiunilor/organizațiilor internaționale acreditate în Muntenegru și minorilor până în 5 ani.

Cu referire la condițiile de tranzit, se recomandă tuturor cetățenilor români care intenționează să se deplaseze în Muntenegru în perioada următoare, să nu staționeze mai mult de 12 ore în țări/zone aflate pe lista galbenă, iar la punctele de trecere a frontierei să prezinte pașaportul pentru a evita să fie plasați în autoizolare/carantină instituționalizată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.